Mainos

Jungner: SDP:llä kolme vahvaa nimeä presidenttiehdokkaaksi

SDP:n puoluesihteerin ja kansanedustajan Mikael Jungnerin mukaan puolueella on tällä hetkellä kolme vahvaa nimeä presidenttiehdokkaaksi.

–Meillä on nyt käynnissä vaihe, jossa kaikki kiinnostuneet voivat esittää ehdokkaitaan tähän ennakkoäänestykseen. Sanoisin, että tällä hetkellä eniten puhutaan Lasse Lehtisestä, Eero Heinäluomasta ja Ilkka Kantolasta, mutta ei tässä järjestyksessä. Tässä on tällä hetkellä kolme kiinnostavinta nimeä, Jungner kertoi MTV3:lle SuomiAreenassa Porissa.

Hänen mukaansa jokainen kolmikosta on vahvoilla, koska he ovat osaavia ja "hyviä tyyppejä". Jungner uskoo kuitenkin, että joku muu henkilö pystyy vielä kiilautumaan kolmikon väliin.

–Hyvin on aikaa kiinnostuneille. Ottakaa yhteyttä, Jungner kehottaa.

Julkisuudessa on pidetty kokoomuksen Sauli Niinistöä erittäin vahvana ehdokkaana Suomen seuraavaksi presidentiksi. Jungnerin mukaan SDP:n ehdokkaan kannattaa haastaa Niinistö yllättävissä asioissa.

–Sauli Niinistö on monella tapaa kokenut ja myös mukava mies. Ehkä yksi yllättävä vaihtoehto Niinistön haastamiseen voisi olla se, että haastaa hänet tässä Nato-asiassa. Jostakin tämmöisestä se pitää hakea, sillä Niinistöä on tosi vaikea lyödä kokemuksessa ja tietynlaisessa mukavuudessa.

Ehdokkaasta päättää SDP:n puoluevaltuusto lokakuussa. Seuraavat presidentinvaalit käydään ensi vuoden tammikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.