Mainos

Jungner moitti hallitusta opposition arvostelusta

Tuore SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner on heti alkuunsa hypännyt tehtävänsä vaatimiin saappaisiin ja otti kantaa tällä hetkellä puhuttaviin poliittisiin kysymyksiin. Hallitusta Jungner arvosteli kovin sanoin ja moitti muun muassa liiallisesta opposition arvostelusta.

- Yleensä hallituksen tehtävä on nimenomaan hallita ja opposition tehtävä on kritisoida. Jos vaikka lukee tämän päivän lehtiä näyttää siltä, että hallitus on ottanut opposition roolin ja kritisoi oppositiota ja tässä on kyllä maailmankirjat sekaisin.

Jungnerin mukaan hallituksen suurin ongelma on Suomen ajelehtiminen. Jungner kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa valtion velan kasvavan, mutta puheista huolimatta kukaan ei tunnu tekevän asialle mitään.

- Erilaisia verohelpotuksia jaellaan aika kevein perustein, ja ne elvytysvaikutukset ovat olleet aika perusteettomat. Varsinkin uudesta kasvusta ei ole tietoakaan.

Jungnerin mukaan SDP:lle on hyvin tärkeää olla mukana seuraavassa hallituksessa.

- Menneinä vuosina on nyt nähty, miten palkansaajapuolta on työnnetty sivuun päätöksenteosta ja kyllä myös demareita on putsattu siihen malliin kaikista mahdollisista paikoista, että tämä on puolueelle hirveän tärkeä, mutta vielä tärkeämpi tietenkin Suomelle.

Uuteen kasvuun tarvitaan kasvuyrittäjyyttä

Uuteen kasvuun Jungnerin mukaan ohjaisi kasvuyrittäjyys. Pelkästään säästämällä ei Jungnerin mukaan Suomea tästä taloustilanteesta nosteta.

- Kasvuyrittäjyys tarkoittaa sellaisia yrityksiä, jotka työllistävät, kasvavat ja pyrkivät kovasti eteenpäin, etenkin ulkomaan markkinoille.

Jungnerin mukaan hyvinvointi Suomessa perustuu kansalaisten omiin ratkaisuihin, mutta myös vahvaan valtioon.

- Kaikki tietävät, että jos tämä velkaantuminen jatkuu ja jos tätä valtiontaloutta ei saada tasapainoon, niin sen laskun saa tietenkin palkansaaja.

Jungner itse on mukana muutamassa kasvuyrityksessä ja on huomannut, että potentiaalia on.

- Nyt ei hirveästi tarvitsisi työntää, kun nämä nuoret lahjakkaat ja osaavat palvelualojen työntekijät voisivst luoda tuotteita jotka kelpaisivat ulkomailla hyvin.

"Seuraava eduskunta käsittelee veron kiristyksiä ja leikkauksia"

Julkisten palveluiden ylläpitämiseksi Jungner peräänkuuluttaa ankaraa menokuria ja veronkorotuksia.

- Se vaatii myös uuden tekemistä ja uuden kasvun yhteyttä. Tämä elvytys on ollut linjana täysin oikea, mutta se mikä huolettaa, niin se on ollut aika tehotonta. Elvytyksen olisi voinut tehdä myös tehokkaammin.

Jungnerin mukaan työhön liittyvää verotusta ei kuitenkaan saisi lähteä kiristämään. Hänen mukaansa hyvinvointi voidaan pelastaa vain työtä tekemällä.

- Se mikä jää jäljelle on varmaankin pääomatulojen ja työtulojen verotuksen samankaltaistaminen, niin että pääomatulojen verotusta nostetaan lähemmäs työtulojen verotusta.

Jungner vaitonainen maahanmuuttokysymyksessä

Jungner ei lähtenyt mielellään erottelemaan hyvää ja huonoa maahanmuuttajaa, kuitenkin totesi, että Suomi on sen verran pieni maa, että "kaikki tervetuloa" -tyyppiseen ajatteluun ei pitäisi lähteä.

- Samaan aikaan ei saisi kuitenkaan olla liian kyyninen, esimerkiksi minusta henkilökohtaisesti tuntuu todella pahalta nämä isoäititapaukset, joissa ihmisiä ollaan työntämässä ulkomaille.

Kreikan taloustilanteesta ja Suomen osallisuudesta sen pelastamiseen Jungner totesi näin.

- Kreikka on pakko pelastaa se on selvää, se mikä on ollut sääli Suomessa, että Jutta Urpilainen, joka tarjosi yhteistyötä ja neuvotteluja, niin Jutalle ei edes vastattu. Nyt asiasta on tullut riitaa ja tätä menoa Suomi kulkee kohti henkistä konkurssia.

Katso SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin haastattelu (Huomenta Suomi 31.5.2010)

9:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.