Mainos

Jungner korjasi töppäyksensä - nyt ensimmäisenä valiokunnassa paikalla

Kesäkuun äänestyksestä myöhästynyt kansanedustaja Mikael Jungner (sd) pelasi tänään varman päälle. Kansanedustaja kiirehti lakivaliokunnan kokoukseen ensimmäisenä. Taksikyyti oli vaihtunut kävelyyn. 

– Ilman mitään herätyskelloja heräsin jo kaksi tuntia ennen kokousta. 

Jungner äänesti tasa-arvoisen aviolittolain puolesta. Kansanedustajan mielestä avioliittolain muuttaminen on yksi vaalikauden isoista kysymyksistä. Jungner toivoo, että Suomi seuraa muiden Pohjoismaiden esimerkkiä. 

– Tässä on kysymys ihmisoikeuksista. Tässä on kysymys rakkaudesta ja tässä on kysymys myös jostain sellaisesta, joka tulee Suomeen joka tapauksessa. Tulevat sukupolvet ihmettelevät, että 2000-luvulla joku tätä vastusti. 

Jungner arvioi, että 42:sta SDP:n kansanedustajasta ehkä vain viisi äänestää tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Tosin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne (sd) on ottanut vahvasti kantaa lain muuttamisen puolesta. Jungnerin mukaan vaatii paljon olla demari ja äänestää lakia vastaan. 

– Antti Rinne totesi, että tämä ei ole omantunnon kysymys, vaan tämä on ihmisoikeuskysymys. Todella vaikea on näin yhdenkään demarin äänestää tätä vastaan, koska silloin hän tavallaan vetää mattoa Antti Rinteen jalkojen alta, Jungner sanoo. 

Jungner tulkitsee perussuomalaisten Arja Juvosen poissaolon toisin kuin Juvonen on kertonut julkisuuteen. Lakia kannattava Juvonen ei osallistunut kokoukseen Uudenmaan maakuntaparlamentin kokouksen vuoksi. Häntä tuurasi nykyistä avioliittolakia kannattava Mika Niikko (ps). 

– Eräs nimeltä mainitsematon valiokunnan jäsen näyttää olevan peloteltu olemaan osallistumatta näihin kokouksiin. 

Eduskunnan ensi perjantain äänestyksestä odotetaan äärimmäisen tiukkaa. Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.