Mainos

Jungner: Hallitusyhteistyö ei kestä montaa lommoa

SDP:n ex-puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungnerin mukaan hallituksen hajoaminen ei ollut budjettineuvotteluissa lähellä, mutta hallitusyhteistyöstä jäi lommo.

Jungner sanoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewssa, että käytännössä kyse oli siitä, että viisi puoluetta olisi halunnut tehdä enemmän vanhuspalvelulain eteen, mutta pääministeri löi jarrut pohjaan vahvasti.

– Tottakai pääministerihän voi tehdä näin, mutta kovin montaa kertaa vaalikaudessa niin ei kannata tehdä, koska muuten on pian entinen pääministeri.

Jungner kuitenkin myöntää, että Suomi velkaantuu vauhdilla ja pääministerin on luonnollisesti pidettävä budjetti myös kurissa. Hallitus on hänen mielestään vastuuta asiassa kantanut.

Jungnerin mielestä hallituksen yhteistyö kuitenkin jatkuu lommosta huolimatta. Lommo ei hänen mielestään ole vaarallinen, jos ei vastaavaa tapahdu uudelleen.

– Jos tulee vastaava vastakkainasettelu, jossa pääministeri jyrää yhtä vahvasti niin tilanne saattaa silloin päättyä toisin. Kaikki pääministerit ovat kuitenkin pitäneet tiukempaa linjaa Suomen historiassa eli siinä mielessä tässä ei ole mitään ihmeellistä.

Kataisesta seuraava komissaari

Jungner on valmis lyömään vetoa isoistakin summista, että pääministeri Kataisesta tulee vielä komissaari.

– Olen valmis lyömään vetoa isoistakin summista, että Kataisesta tulee seuraava komissaari. Ja varmaan tulee hyvä komissaari, Jungner täsmentää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.