Mainos

Jungner: En aio erota

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner ei aio erota TV2:n Silminnäkijä-ohjelmasta nousseen kohun takia.

Jungner kertoi TV1:n Ykkösaamussa, ettei hänen oman uransa jatko riipu Julkisen sanan neuvoston (JSN) päätöksestä. JSN pui parhaillaan Silminnäkijä-ohjelmaa, joka väitti erään rakennusliikkeen antaneen ilmaista rakennusmateriaalia pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) omakotitalon rakentamista varten.

Ylen toimitusjohtajan mukaan JSN:n ratkaisuun kyllä reagoidaan, mutta ihmisiä ei ryhdytä automaattisesti vaihtamaan.

Ylen mukaan Jungner ja Vanhanen eivät ole tavanneet kohun tiimoilta. Jungner kuitenkin painottaa, että kyseessä ei ole Ylen ja pääministerin vastakkainasettelu, vaan kyse on journalismista.

"Toivoin Vanhasen vievän jutun oikeuteen"

Suomenmaa-lehden haastattelussa Ylen toimitusjohtaja kertoo toivoneensa, että Vanhanen olisi vienyt jutun oikeuteen, koska silloin vasta hänen mielestään olisi selvinnyt totuus lähdesuojan kautta.

Jungner ei halua ennakoida, minkälaisia seurauksia JSN:n mahdollisella langettavalla päätöksellä tulee olemaan. Hänen mukaansa erottaminen on viimeinen mahdollinen ratkaisu.

Varsinkin keskustan leiristä on vaadittu Jungnerin itsensä eroa. Jungner sanoo haastattelussa, että Ylessä journalismi ja johtaminen on pyritty erottamaan tarkasti toisistaan riippumattomuuden turvaamiseksi.

Silminnäkijän sisällöstä oli Jungnerin mukaan johtoryhmässä tietoinen vain Ylen uutistoiminnasta vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Jungner itse oli nähnyt ohjelman sattumalta tietämättä sisällöstä. Hän ei osaa arvioida kuinka vahvalle pohjalle ohjelma oli rakennettu, koska ei tunne lähdettä, eikä hänellä ei ole sen enempää tietoa asiasta kuin muillakaan kansalaisilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.