Mainos

Jungner ei usko median maksumuuriin

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd) ei usko median maksumuurin toimivan Suomen kokoisessa maassa.

45 minuuttia SuomiAreenalla -ohjelmassa Porissa keskusteltiin online-elämästä. MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotkon mukaan netti on tehnyt todella hyvää, mutta median pitää ymmärtää, millä tavalla se vaikuttaa.

– On ilmaisia vaihtoehtoja monelle asialle, ja mielestäni se on ihan ok. Kuluttajalla on enemmän valtaa ja mediayhtiöiden pitää ymmärtää tämä, ja ikään kuin nöyrtyä ja olla aidosti kuluttajan asialla. On hieno asia, mutta monissa yhtiöissä joudutaan miettimään millä tavalla tästä eteenpäin, Rotko totesi.

Jungnerin mukaan Suomen kaltaisessa pienessä kulttuurissa median maksumuuri ei voisi toimia, koska sisällöstä maksavia ihmisiä on yksinkertaisesti liian vähän.

– Epäilen vahvasti, että varsinkin printtimediassa liiketoimintamalli on ymmärretty väärin. Kyse ei ollut siitä, että myytäisiin uutisia ihmisille, vaan perusbisnes oli myydä silmä- ja korvapareja mainostajille.

Jungner sanoi, että kysymys on vahvasti tunnelman ja tottumusten luomisesta, johon kuului aamukahvi ja lehti.

– Ihmiset tavallaan ostivat sitä tottumusta, rutiinia, eivät niinkään yksittäisiä uutisia. Nyt kun mennään nettimaailmaan, jossa pitäisi myydä yksittäisiä uutisia, tuote ei käy kaupaksi, koska alunperinkään se ei ollut sen liiketoiminnan pihvi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.