Mainos

Junaturma lähellä Keuruulla

Onnettomuudet rautateillä eivät ota loppuakseen. Tänään oli vuorossa täysperävaunullinen rekka, joka ajoi vartioidun tasoristeyksen puomien läpi samalla kun pikajuna lähestyi vain sadan metrin päässä. Rekka ennätti kuitenkin alta pois ja törmäykseltä vältyttiin.

Läheltä piti -tilanne sattui klo 8.20 Haapamäen ja Jyväskylän välisellä rataosalla Keuruulla Kalettoman ylikäytävällä. Kyseessä on vartioitu tasoristeys, joka on varustettu puomein ja varoitusvaloin. Rekka tuli poliisin mukaan liian suurella nopeudella liukkaaseen alamäkeen ja ajoi sen vuoksi puomien läpi rikkoen ne mennessään. Kuljettaja tarkisti autonsa vauriot ja jatkoi matkaansa. Mies vei lastinsa 36 kilometrin päähän tehdasalueelle Mänttään, josta poliisi tavoitti hänet ja auton. Rekalla oli onni matkassa, se ehti junan alta pois. VR:n liikenteenohjauksen mukaan tapahtumapaikalla junan nopeus saa olla maksimissaan sata kilometriä tunnissa.

Paljon turmia viimeaikoina

Rautateillä on viime aikoina tapahtunut useita onnettomuuksia. Tasoristeystä lähestyvien autoilijoiden on syytä muistaa noudattaa varovaisuutta ja pudottaa nopeuttaan. Ennen ylitystä pitää aina varmistaa, ettei junaa ole tulossa kummastakaan suunnasta.

Rekka-auto kolhaisi junanvaunua Haminassa tänään iltapäivällä tehdasraiteen risteyksessä. Eilen tapahtui Mäntyluodossa Porin lähellä vartioimattomalla ylikäytävällä onnettomuus, jossa henkilöauto ajoi tavarajunan eteen ja autoa kuljettanut mies menehtyi.

Karjaan-Hangon-välillä sattui toissapäivänä tasoristeysonnettomuus, jossa sorarekka ajoi henkilöjunan alle Viskon vartioimattomalla ylikäytävällä. Loukkaantuneita oli seitsemän, heistä pahimmat vammat sai rekan kuljettaja.

Jyväskylän asemalla tapahtui 6. maaliskuuta tuhoisa turma, kun juna tuli liian lujaa vauhtia sivuraiteelle. Veturi ja osa vaunuista suistuivat raiteilta, ja suuronnettomuudessa menehtyi kymmenen ihmistä. Loukkaantuneita oli 47.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.