Mainos

Junat myöhästelevät läpi loppuviikon

Aamulla lähijunien vuoroja jouduttiin peruuttamaan. Myöhästymiset johtuvat teknisistä vioista. Pakkanen myöhästyttänee junaliikettä läpi loppuviikon.

Junat myöhästelevät koko maassa vielä iltapäivän aikana. VR:n liikenteenohjauksen mukaan tilanne on kuitenkin parantunut aamusta.

Pohjanmaan radalla junat myöhästelevät 20-50 minuuttia. Helsingistä itään kulkevat vuorot ovat noin viisitoista minuuttia ja rantaradan vuorot kymmenen minuuttia aikataulusta jäljessä.

Pääkaupunkiseudun lähijunien määrää jouduttiin aamulla vähentämään pakkasen aiheuttamien teknisten ongelmien takia, mutta iltapäivällä vuorot ajetaan normaalisti.

Aamulla lähes kaikki makuuvaunulliset yöjunat olivat ainakin tunnin myöhässä aikatauluista. Pisimmäksi viive venyi Helsingistä Rovaniemelle puoli yhdeltätoista eilisiltana lähteneellä junalla, joka oli yli kaksi tuntia myöhässä. Aamulla jouduttiin perumaan myös kolme kaukoliikenteen junaa.

Junaliikenteen viiveet johtuvat pakkasen aiheuttamista teknisistä vioista, jotka ovat yleensä veturivikoja. Veturin hajoaminen yksiraiteisella rataosiolla viivästyttää myös muita junia, koska ne joutuvat odottamaan raiteen vapautumista.

Kylmä sää viivästyttänee junia tällä viikolla

Kireät pakkaset aiheuttanevat myöhästymisiä junaliikenteessä läpi viikon. Liikenneyksikön päällikkö Ari Vanhanen VR:ltä sanoo, että matkustajien kannattaa varautua viivästyksiin kylmän sään vuoksi.

- Pääsääntöisesti junat ovat olleet noin 15-30 minuuttia myöhässä. Jos pakkanen jatkuu, niin emme me yhtään helpommalla pääse, Vanhanen pohtii.

Vanhasen mukaan kyseessä on valtakunnallinen ongelma, sillä junat ovat viime päivinä jääneet aikataulusta ympäri Suomea.

- Voisi ajatella, että VR:n kannattaisi vähentää vuoroja ja tehdä erikseen aikataulut talvea varten. En kuitenkaan usko, että siinä olisi paljoakaan järkeä, koska lämpimillä keleillä pystytään kuitenkin pysymään aikataulussa, Vanhanen arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.