Video: Junasankarit saivat kunnialegioonan ritarimerkit

Junasankarit saivat kunnialegioonan ritarimerkit 1:39

Ranskan presidentti Francois Hollande on myöntänyt pikajunassa tulen avanneen miehen taltuttajille Ranskan korkeimmat kunniamerkit, kunnialegioonan ritarimerkit.

Kolme amerikkalaista Spencer Stone, Alek Skarlatos ja Anthony Sadler sekä britti Chris Norman saivat merkit Elysee-palatsissa tänään.

Kaverukset Stone, Skarlatos ja Sadler sekä konsulttina työskentelevä Norman olivat matkustajina junassa nähdessään asemiehen virittävät kivääriään.

Stone on Yhdysvaltain ilmavoimien sotilas, Skarlatos Yhdysvaltain kansalliskaartin sotilas ja Sadler Sacramenton valtionyliopiston opiskelija.

Neljäs, nimettömänä pysytellyt ranskalainen matkustaja ja ranskalais-amerikkalainen matkustaja, jota ammuttiin, saavat merkin myöhemmin. 

Kunniamerkkien jakotilaisuuteen osallistuivat myös myös Belgian pääministeri Charles Michel, Yhdysvaltain Ranskan-suurlähettiläs Jane Hartley ja Ranskan sisäministeri Manuel Valls.  

Marokkolaismies avasi tulen perjantaina Pariisista Amsterdamiin kulkevassa pikajunassa, mutta junamatkustajat taltuttivat miehen.

Haastattelussa juna-ammuskelijan taltuttaneen sotilaan veli 1:05


 

Lue myös:

    Uusimmat