Mainos

Junaratatyöntekijöitä kuljettanut auto kaatui Kiinassa - 21 kuoli

Luoteis-Kiinassa on tapahtunut tänään 21 hengen vaatinut onnettomuus.

Paikallisen median mukaan onnettomuus tapahtui kun raidetyöntekijöitä kuljettanut ajoneuvo kaatui matkallaan junaratatyömaalle Gansun maakunnassa Luoteis-Kiinassa, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Kuolleiden lisäksi seitsemän ihmistä loukkaantui. Vielä on epäselvää, miten monta ihmistä oli ajoneuvon kyydissä, kun se kaatui.

Kiinassa on tapahtunut junaratoihin liittyneitä onnettomuuksia jo useita. Maan rautatieministeri määräsi aikaisemmin tässä kuussa myöhästyttää rautateiden rakennusprojekteja, kun heinäkuussa kaksi luotijunaa törmäsivät toisiinsa. Luotijunien törmäyksessä kuoli 40 ja lähes 200 loukkaantui.

Kiina on kehittänyt nopeasti rataliikennettään, ja maan huippunopeiden junien verkko on kymmenessä vuodessa kasvanut maailman laajimmaksi. Arvostelijoiden mukaan turvallisuus on kuitenkin unohtunut kiireessä.

Syyskuussa metrojunien törmäys Shanghaissa herätti kiinalaiset jälleen epäilemään turvallisuuden laiminlyömistä. Metrojunien turmassa ei kuollut ketään, mutta ainakin 270 ihmistä loukkaantui.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.