Mainos

Junan alle työntämisestä syytetty: Se oli sovittelureissu, ei kosto

- Tarkoitukseni oli mennä sovittelemaan tämän henkilön kanssa aiempaa puukotusta. Ei minun tarkoitukseni ollut satuttaa ketään, saati tappaa tai murhata, syytetty mies sanoi oikeudessa.

Helsingin käräjäoikeudessa on käsitelty tänään niin sanottua junalaituritapausta, jossa vuonna 1977 syntynyt mies työnsi toisen miehen junan alle Helsingin Kannelmäen juna-asemalla tammikuun 9. päivänä.

Tapaus sattui keskellä päivää ja sillä oli lukuisia silminnäkijöitä. Juna törmäsi mieheen ja mies sai vakavia vammoja. Hän selvisi kuitenkin hengissä.

Syyttäjän mukaan tapon yrityksestä syytetyn miehen motiivina oli kosto. Syyttäjän mukaan junan alle työnnetty mies olisi puukottanut taposta syytetyn miehen naispuolista ystävää tammikuun alussa.

Tapon yrityksestä syytetty mies kiistää kostoaikeet. Miehen mukaan hän ei halunnut tappaa ketään, vaan aikomuksena oli mennä sovittelemaan asioita puukottajan kanssa.

Miehen muistikuvat asiasta ovat hatarat.

- Muistan sen, kun sanoin miehelle, että ota kädet pois taskusta. Olin kuullut, että hän olisi kantanut puukkoa mukanaan. Sitten minulla on täysin pimeää, mitä on tapahtunut, mies kertoi oikeudessa.

Syyttäjä muistutti miestä poliisikuulustelun kertomuksesta, jonka mukaan hän olisi halunnut lyödä puukottajaa turpiin.

- Kyllä se (turpiin veto) oli varmaan mielessä käynyt. Mutta ei minun tarkoituksena ollut ketään satuttaa julkisella paikalla. Todellinen pimentyminen on tapahtunut, mies totesi.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan myös seitsemän vuoden vankeusrangaistus voisi olla oikeudenmukainen seuraus teosta. Mies on kiistänyt syytteen.

Puukotuksen uhri: En ymmärrä miehen tekoa

Teko juontuu muutamaa päivää aiemmin tapahtuneesta puukotuksesta. Junaa päin työnnetty mies oli puukottanut työntämisestä syytetyn miehen naispuolista ystävää.

Nainen kertoi oikeudessa, ettei puukotukseen ollut mitään syytä. Hän kertoi olleensa asunnossa naisystävänsä kanssa, kun puukottaja saapui asuntoon tammikuun alussa.

- Se oli tammikuun ensimmäisiä päiviä. Olin ystäväni (puukottajan siskon) kanssa talossa, kun ovikello soi. Mies soitteli puhelimella ja yhtäkkiä katsoin, kun hän puukotti minua kahdesti selkään ja kerran rintaan, nainen muisteli oikeudessa.

Nainen oli nähnyt puukottajan aikaisemmin kymmenkunta kertaa, koska puukottajan sisko oli naiselle tuttu. Nainen kuvasi puukottajaa harhaiseksi.

- Puukotuksen jälkeen nousin ja juoksin yläkertaan soittamaan äkkiä ambulanssia paikalle. Olin itkuinen ja hysteerinen ja toivoin, etteivät lapseni tulleet kotiin.

Naisen mukaan puukottaja oli saanut puukkonsa ilmeisesti hänen talonsa seinältä, jossa oli koristeveitsiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.