Mainos

Junan alle toisen tönäissyt mies mielentilatutkimukseen

Helsingin Kannelmäessä keskellä tammikuista päivää miehen junan alle työntänyt mies on määrätty mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa välituomion iltapäivällä.

Käräjäoikeuden mukaan 35-vuotias mies toimi syytteessä kuvatulla tavalla, mutta oikeus ei vielä ottanut kantaa rikosnimikkeisiin. Miestä syytetään myös syyskuussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta Helsingissä.

Syyttäjän mukaan junalaiturijutussa oli kyse tapon yrityksestä. Mies yritti syyttäjän mukaan tappaa toisen miehen työntämällä hänet asemalle saapuneen junan eteen. Teko tapahtui 9. tammikuuta.

Tönäisty mies osui junan veturiin ja sinkoutui takaisin asemalaiturille. Uhri sai vakavia vammoja, mutta selvisi kuitenkin hengissä. Hän sai vakavia päävammoja, muun muassa toinen silmä sokeutui.

Syytetty kertoi oikeudessa, ettei hän huomannut lähestyvää junaa, mutta myönsi tönäisseensä miestä.

"Muistikuvat hatarat"

Syyttäjän mukaan kyse oli kostotoimesta, sillä uutena vuotena uhri oli puukottanut syytetyn miehen tuttavanaista.

35-vuotias mies kertoi oikeudessa, että junalaiturin tapahtumat olivat täysin pimennossa. Esitutkinnassa mies kertoi, että hänen aikomuksensa oli vain antaa miehelle turpaan, mutta tilanne eteni kuten eteni.

Lopullinen tuomio saadaan mielentilatutkimuksen jälkeen. Oikeus määräsi miehen pidettäväksi edelleen vangittuna.

Käräjäoikeus tuomitsi radan alle tönäistyn uhrin uutena vuotena tapahtuneesta pahoinpitelystä. Mies sai 50 päiväsakkoa naisen puukotuksesta helsinkiläisessä yksityisasunnossa. Hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 300 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.