Mainos

Junamatkat kallistuvat viisi prosenttia

Junamatkat kallistuvat ensi vuoden alussa keskimäärin viisi prosenttia. Korotus koskee niin kauko- ja lähiliikenteen matkalippuja kuin paikkalippuja, lisämaksuja, autopaikkoja ja muita maksuja.

Hinnankorotusta perustellaan joukkoliikenteen arvonlisäverokannan nousulla kuudesta kahdeksaan prosenttiin sekä rautatieliikenteen muiden kustannusten nousulla.

VR Osakeyhtiön mukaan paineita hintoihin toivat myös edellisvuosien alhaiset korotukset. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen hinnat ovat viimeksi kallistuneet vuoden 1995 alussa.
Pikajunan paikkalippujen hinnat porrastuvat tammikuusta alkaen niin, että alle 76 kilometrin matkoilla istumapaikka maksaa nykyiset 20 markkaa, 76-100 kilometrin matkoilla 25 ja tätä pidemmillä matkoilla 30 markkaa.

Myös pikajunien lemmikkipaikkojen hinnat porrastetaan. Intercity-, Pendolino- ja erikoispikajunien lisämaksut ja lemmikkipaikkojen maksut kallistuvat viisi markkaa. Autopikajunan auto+hytti-paketin hinta nousee 70 markkaa kaikilla yhteysväleillä.

Makuupaikkojen hinta pysyy kolmen vuoteen osastossa ennallaan. Kahden vuoteen osastossa hinta nousee etuhintakaudella 20 ja yhden vuoteen osastossa 50 markkaa.

Junissa ostetuista kaukoliikenteen lipuista ja maksetuista lisämaksuista peritty palvelumaksu nousee viisi markkaa nykyisestä 10 markasta. Pendolinoissa maksu on edelleen 30 markkaa. Maksu peritään silloin, kun aseman lipunmyynti on ollut auki ennen junan lähtöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.