Mainos

Junalla ensi kertaa lentoasemalle – tässä ovat uuden radan asemat

Heinäkuussa avattavan kehäradan asemat on tänään julkistettu. HSL:n mukaan junat pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla asemilla.

Uusi rataosuus yhdistää Vantaankoskenradan ja pääradan, jolloin Vantaalle syntyy myös merkittävä poikittainen raideyhteys Itä- ja Länsi-Vantaan välille.

Kehäradan uudet asemat ovat Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema ja Leinelä.


Päätös tehtiin koeajojen perusteella. Toinen vaihtoehto olisi ollut jättää väliin kolme asemaa - Käpylä, Tapanila ja Ilmala. Tästä ei kuitenkaan olisi koitunut merkittävää säästöä, että ohittaminen olisi ollut järkevää.

– Kaikilla asemilla pysähtyminen on asiakkaille helposti muistettava reitti. Vaihtoehto ei myöskään pidennä merkittävästi matka-aikaa lentoasemalle. Helsingistä Tikkurilan kautta matka-aika on 27 minuuttia ja Myyrmäen kautta 32 minuuttia, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo.

Junalla pääsee nyt Suomessa ensimmäistä kertaa lentoasemalle. Myös Vantaan joukkoliikenteeseen on samalla tulossa uudistuksia, koska Itä- ja Länsi-Vantaan välinen poikittaisliikenne on aiempaa tehokkaampaa ja tiiviimpää ja kulkee nyt entistä vahvemmin raiteilla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.