Junalla ensi kertaa lentoasemalle – tässä ovat uuden radan asemat

Heinäkuussa avattavan kehäradan asemat on tänään julkistettu. HSL:n mukaan junat pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla asemilla.

Uusi rataosuus yhdistää Vantaankoskenradan ja pääradan, jolloin Vantaalle syntyy myös merkittävä poikittainen raideyhteys Itä- ja Länsi-Vantaan välille.

Kehäradan uudet asemat ovat Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema ja Leinelä.


Päätös tehtiin koeajojen perusteella. Toinen vaihtoehto olisi ollut jättää väliin kolme asemaa - Käpylä, Tapanila ja Ilmala. Tästä ei kuitenkaan olisi koitunut merkittävää säästöä, että ohittaminen olisi ollut järkevää.

– Kaikilla asemilla pysähtyminen on asiakkaille helposti muistettava reitti. Vaihtoehto ei myöskään pidennä merkittävästi matka-aikaa lentoasemalle. Helsingistä Tikkurilan kautta matka-aika on 27 minuuttia ja Myyrmäen kautta 32 minuuttia, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo.

Junalla pääsee nyt Suomessa ensimmäistä kertaa lentoasemalle. Myös Vantaan joukkoliikenteeseen on samalla tulossa uudistuksia, koska Itä- ja Länsi-Vantaan välinen poikittaisliikenne on aiempaa tehokkaampaa ja tiiviimpää ja kulkee nyt entistä vahvemmin raiteilla. 

Lue myös:

    Uusimmat