Mainos

Junalippujen nettivaraus sekosi - nyt Kiinassa

Kiinassa valmistaudutaan vuoden vilkkaimpaan matkustuskauteen eli kiinalaiseen uuteenvuoteen. Tuolloin sadat miljoonat kiinalaiset matkaavat kotiseuduilleen tapaamaan sukulaisiaan, sillä kevätjuhla on lähes ainoa aika, kun kiinalaisilla työläisillä on vapaata. Junalippujen ostamisesta on nyt kuitenkin tullut kaaos.

Joukkoliikehdintä aiheuttaa joka vuosi valtavan paineen Kiinan juna- ja bussiliikenteelle. Lippuja hankitaan jo viikkoja etukäteen, ja suosituimmilla reiteillä jonotus lipputiskille saattaa kestää tuntikausia.

Uusi järjestelmä kaatui

Tänä vuonna viranomaiset ovat ottaneet käyttöön uuden verkkojärjestelmän, jonka tarkoituksena oli helpottaa lippujen ostamista. Toisin kuitenkin kävi.

Järjestelmä avattiin sunnuntaina ja jo alkuviikosta sosiaalinen media oli täynnä pettyneiden matkaajien kommentteja. Monet viettivät tunteja päästäkseen sisään uuteen järjestelmään vain havaitakseen, että juuri sille päivälle varatut liput olivat loppuneet.

- Järjestelmä vapauttaa liput kello 8 aamulla ja jo varttia yli yhtäkään lippua ei ole myynnissä. En pääse kotiin, murehti eräs netin käyttäjä.

Toisten mukaan järjestelmä vei heiltä rahat, mutta ei antanut kiihkeästi kaivattua lippua.

- Maksoin 218 yuania Shanghain ja Chengdun välisestä lipusta internetissä. Kun menin lunastamaan lippua, virkailija ei löytänyt merkintää ostoksestani, kertoo Huang Siling.

Rahat luvattu palauttaa

Rautatieministeriö on luvannut lisätä järjestelmän käytössä olevan laajakaistan tehokkuutta, jotta se selviytyisi suuresta käyttäjämäärästä. Lisäksi ministeriö on luvannut palauttaa lipun hinnan kaikille, jotka ovat jääneet ilman lippua.

Toisille uusi järjestelmä kuitenkin sopii.

- Tänä aamuna ostin lipun Pekingistä Harbiniin maatessani sängyssä. Olen kolmena aiempana vuonna jonottanut lippuja asemalla yön yli, joten tämä minulle luksusta, iloitsi nimimerkki Yuyebugui weibossa, kiinalaisten versiossa Twitteristä.

Viikon mittainen vapaa alkaa tänä vuonna 23. tammikuuta. Silloin alkaa maailman suurin vuosittainen kansanvaellus, kun yli 200 miljoonaa kiinalaista lähtee liikkeelle.

(MTV3 - STT -AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.