Mainos

Junaliikenteessä vaikeuksia lumen takia

Viikonvaihteen ongelmat rautateillä pahimpia vuosikymmeniin.

Juna

Viikonvaihteen vaikeudet junaliikenteessä ovat olleet pahimpia vuosikymmeniin. VR:n liikenteenohjauksesta arvioitiin, että varsinkin Tampereen leveysasteen pohjoispuolella koetut ongelmat ja lumen aiheuttamat myöhästelyt ovat äärimmäisen harvinaisia.

-Kaikki mahdollinen kalusto ja henkilöstö ovat puhdistamassa vaihteita. Tällaista tapahtuu Tampereen leveyksillä todella harvoin, arvioitiin liikenteenohjauksesta. Vuorojen myöhästymiset jatkuivat koko maassa iltaan saakka, mutta loppuillasta kaikkien junavuorojen odotettiin liikennöivän aikataulujen mukaisesti kelin paranemisen myötä.

Helsingin-Turun ja Helsingin-Riihimäen rataosuuksilla junat kulkivat ajallaan koko viikonvaihteen ajan. Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenne toimi normaalisti, kerrottiin VR:n liikenteenohjauksesta. Vielä aamulla junaliikenne oli pahoissa vaikeuksissa suuressa osassa maata. Ongelma oli kaikkialla sama: vaihteet eivät kääntyneet puhdistuksesta huolimatta kunnolla, koska tuuli pyrytti kinoksista kaiken aikaa uutta lunta vaihteisiin.

Suurimmat ongelmat olivat aamulla Tampereen seudulla, missä seitsemän tavarajunan sumaa purettiin puoleen päivään saakka. Liikenne takkuili pahasti myös Keski-Suomen alueella etenkin Tampere-Seinäjoki-välillä.

Vaikeudet koskivat myös Savon rataa Pieksämäen alueella. Kouvolassa säästä riippumaton turvalaitevika myöhästytti joitakin junia iltapäivällä, mutta iltaan mennessä vika oli saatu korjatuksi ja liikenne sujui normaalisti. Lunta satoi koko perjantain ajan niin valtavasti, että vaikka aamulla ei enää tullutkaan lisää, kova tuuli pyrytti vaihteet edelleenkin umpeen.

Yöjunat Helsingin suuntaan olivat aamulla myöhässä tunnista kahteen ja puoleen tuntiin. Eilisiltana Helsingistä pohjoisen suuntaan lähteneet yöjunat olivat aamulla myöhässä kahdesta tunnista neljään ja puoleen tuntiin. Kelin paranemisen myötä muu liikenne sujui ilman pahoja ongelmia koko maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.