Junaliikenteen lakko uhkaa ruuhkauttaa liikenteen etenkin pääkaupunkiseudulla – 3 vinkkiä ruuhkien välttämiseen

Mielenilmaus pysäyttää junat  9:25

Tänään illalla alkava Veturimiesten liiton lakko uhkaa ruuhkauttaa liikenteen etenkin pääkaupunkiseudulla. Liikennevirasto antaa tiedotteessaan kolme vinkkiä ruuhkien välttämiseen.

Kello 18 alkava mielenilmaus uhkaa pysäyttää matkustajajunaliikenteen koko Suomessa. Mielenilmauksen on ilmoitettu päättyvän tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Moni yleensä junalla matkaava joutuu siis pohtimaan, miten hoitaa päivän matkat. Jos suuri joukko valitsee kulkupelikseen auton, voivat varsinkin Helsingin sisääntuloväylät ja kehätiet ruuhkautua aamun ja iltapäivän ruuhkatunteina, Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma arvioi tiedotteessa.

Ruuhkien uhkaa lisää myös se, että monilla kesälomat ovat jo päättyneet. Liikennevirastolla onkin kolme yksinkertaista neuvoa ruuhkien välttämiseen.

1) Lähde matkaan ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Matkanteko käy sujuvammin, mikäli liikenteeseen ei ole pakko lähteä pahimpiin ruuhka-aikoihin.

Työaikoja ei kuitenkaan usein voi itse valita, joten mikäli liikenteeseen on pakko lähteä yhtä aikaa muiden kanssa, yksityisautoilun sijaan kannattaa pyrkiä suosimaan muita kuljetusmuotoja.

2) Kokeile matkata pyörällä, kävellen, bussilla tai kimppakyydillä.

Kaikista varmin tapa välttyä ruuhkassa istumiselta on kuitenkin tämä:

3) Pidä mahdollisuuksien mukaan etätyöpäivä.

Lue myös:

    Uusimmat