Mainos

Junaliikenteen kilpailuttaminen sai laajan kannatuksen

Ehdotus rautateiden henkilöliikenteen asteittaisesta avaamisesta kilpailulle on saamassa kannatusta. Liikenne- ja viestintäministeriön pyytämällä lausuntokierroksella keskeisistä tekijöistä vain VR suhtautui kilpailuttamiseen varauksella.

VR:n mukaan junaliikenteen ongelmia ei pystytä ratkaisemaan tuomalla lisää kilpailua, ainakaan ennen kuin rataverkon kapasiteettia on lisätty.

Ministeriö teetätti viime syksynä selvityksen, jossa esiteltiin ajatuksia raiteilla kulkevan henkilöliikenteen asteittaisesta vapauttamisesta vapaan kilpailun piiriin. Selvitystä varten pyydettiin lokakuuhun mennessä lausunnot yli 40 taholta, kuten kunnilta, aluehallinnoilta, ministeriöiltä, Liikennevirastolta, liikenneyhdistyksiltä ja VR:ltä.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun liikenteessä toimiva HSL piti tilaajana kilpailun kannalta olennaisena, että junahenkilökunnan koulutusmahdollisuudet ja saatavuus varmistetaan, samoin kuin junien varikko- ja huoltotoiminnan järjestäminen. Molemmat toiminnot ovat tällä hetkellä valtionyhtiö VR:n hallussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.