Mainos

Junaliikennettä saatiin käyntiin aamulla

Rataliikenteen ongelmat ovat jatkuneet aamulla voimakkaan myrskyn katkottua puita ja raiteiden ajolankoja eteläisessä Suomessa. Junaliikennettä saatiin kuitenkin käyntiin jo aamun aikana.

Helsingin ja Turun välinen rantarata saatiin avattua hieman ennen kahdeksaa, mutta junien uskotaan myöhästelevän vielä aamupäivän ajan.

Tampereen ja Turun välinen junaliikenne korvataan perjantaina ainakin puoleen päivään asti linja-autoilla. Myrsky on kaatanut radalle puita ja rataosan sähköt eivät toimi. Vahingot ovat pahimmat Urjalan ja Humppilan välisellä rataosalla ja Loimaan tienoilla.

- Tavoitteena on, että junat pääsisivät kulkemaan normaalisti kello 12 jälkeen, kertoi VR:n Länsi-Suomen ohjausalueen liikenteenohjauskeskuksen päällikkö Jorma Nieminen.

Turusta pohjoiseen päin matkustavat vaihtavat bussista junaan Tampereella. Tampereelta Jyväskylän ja Seinäjoen suuntaan lähtevät junat saattavat myöhästyä jonkin verran lähtöaikataulustaan bussikorvausliikenteen takia.

Tampereen ja Helsingin välinen junaliikenne toimii normaalisti.

Muun muassa aamun laiva-junia jouduttiin korvaamaan linja-autoilla, samoin koko junaliikenne Karjaalta Helsinkiin. Yöllä liikennöinti katkesi myös Lahti-Kouvola -reitillä.

Aamuruuhkan aikaan jouduttiin rajoittamaan myös Helsingin ja Espoon välistä paikallisjunaliikennettä. Lähiliikenne takkuili etenkin Kirkkonummelta Helsinkiin, sillä Kauniaisissa oli osin käytössä vain yksi raide. Osa E-junien vuoroista peruutettiin.

VR sai yön aikana kuntoon raiteet välillä Imatra-Lappeenranta, Tampere-Parkano ja Tampere-Seinäjoki.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 16.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.