Mainos

Junaliikenne takkusi Etelä-Suomessa

Kauko-ohjausjärjestelmässä ilmennyt vika lamaannutti koko eteläisen Suomen junaliikenteen.

Kauko-ohjausjärjestelmään tullut vika pysäytti Etelä-Suomen junat noin puoleksi tunniksi aamupäivällä. Häiriön aikana kaikki junat Helsingistä Turkuun, Helsingistä Riihimäelle ja Vantaankosken radalla olivat pysähdyksissä.

Vika ilmeni kello 10.07, ja se saatiin korjattua kello 10.42. Liikennepäällikkö Mauno Haapala VR:n liikenteenohjauksesta kertoo, että vastaavanlaisia laajoja vikoja kauko-ohjausjärjestelmään ilmenee noin kerran vuodessa tai kahdessa.

- Perimmäistä syytä kauko-ohjausjärjestelmän lamaantumiseen ei tiedetä, eikä sitä helposti saadakaan selville. Järjestelmä alkoi toimia, kun se ensin sammutettiin kokonaan ja sitten käynnistettiin uudelleen, Haapala sanoo.

Liikenne saatiin kulkemaan normaalisti puoleenpäivään mennessä. Vika vuoksi noin 20 lähijunaa ja kymmenen kaukojunaa myöhästyivät. Myöhästymiset olivat pisimmillään puoli tuntia. Haapalan mukaan myöhässä olleiden junien jatkoyhteydet odottivat matkustajia myöhässä olleista junista.

Kauko-ohjaus on liikenteenhoito- ja turvalaitejärjestelmä, jonka avulla käännetään vaihteita keskitetysti ja turvataan junien kulkutie useilla eri liikennepaikoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.