Mainos

Junaliikenne lähes aikataulussaan

Rautatieliikenne sujui uudenvuodenaattona ja uudenvuodenpäivänä lähes normaalisti tiistain vastaisen yön myöhästelyjen jälkeen.

Junat ovat myöhästelleet eilen illalla ja tänään enää keskimäärin kymmenen minuuttia. Päänvaivaa ovat aiheuttaneet lähinnä veturiviat, joita havaittiin muutamia eri puolilla maata.

Uudenvuodenaaton vastaisena yönä pakkaset haittasivat junaliikennettä niin, että pahimmillaan junat olivat aikataulustaan myöhässä reilun tunnin. Tänään iltapäivällä Kuopioon matkannut Pendolino-juna pääsi lähtemään Helsingistä 55 minuuttia myöhässä, koska sen ovet eivät sulkeutuneet.

Pääkaupunkiseudun paikallisjunaliikenne palasi normaaliksi varhain tänään. Liikennettä eilisiltana haitannut sähköratavaurio saatiin korjattua puoli kahteen mennessä aamulla, minkä jälkeen junavuorot liikennöitiin normaalisti.

Tieliikenteessä hiljaista

Myös yksityisautoilijat saivat tuta "siperialaisen" säätyypin kiroja vuoden viimeisenä päivänä. Eniten ongelmia ajoneuvoille tuotti käynnistys.

Tieliikenteen vakavin turma sattui aamuyöllä Tampereella, kun henkilöauto ja bussi kolaroivat. Törmäyksessä loukkaantui viisi ihmistä, heistä kaksi vakavammin. Uudenvuodenpäivänä tieliikenne on ollut erittäin hiljaista, eikä vakavia onnettomuuksia ole sattunut.

Lentoliikenne on selvinnyt pakkasista ilman myöhästymisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.