Mainos

Junalakko ei aiheuttanut ruuhkia teille

Viime yönä alkanut junalakko on vaikuttanut liikenteeseen odotettua vähemmän. Sekä aamun että iltapäivän liikenne sujui melko rauhallisesti eikä kaikkia ylimääräisiä bussivuoroja tarvinnut ottaa käyttöön.

Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin vahvistaa, että lakon vaikutukset autoliikenteeseen ovat jääneet yllättävän vähäisiksi Helsinkiä myöten.

- Tämän päivän työliikenne oli paljon ennakoitua rauhallisempaa. Ei tullut sellaista ryntäystä Helsinkiin henkilöautoilla kuin pelättiin, Helin toteaa.

Helinin mukaan Helsinkiin tulevilla pääteillä on liikkunut vain hieman enemmän autoja kuin esimerkiksi edellisenä maanantaina. Myös maanteillä muualla maassa on hänen tietojensa mukaan ollut rauhallista.

- Tähän on ehkä syynä se, että nyt ovat jo lomat alkaneet, Helin arvelee. - Varmasti ihmiset ovat tehneet monenlaisia ratkaisuja: siirtyneet toisen kaverin autoon kimppakyyteihin, jääneet tänään pois töistä ja siirtyneet tietenkin busseihin.

Turistit ihmeissään

Tieto vuorokauden mittaisesta junalakosta ei ollut tavoittanut aivan kaikkia, kuten Suomessa vierailevia turisteja.

- Lähinnä venäläisillä on ollut epätietoisuutta asiasta. Muutama suomalainenkin on tullut repimään ovia, mutta suurin osa on sitten muistanut "Ai niin", kertoo Helsinki Help -turistiopas Nina Könönen.

Varsinkin Pietarin matkustajat ovat olleet hermostuneita, koska he eivät tänään pääse minnekään. Moskovan matkustajathan pääsevät bussilla, mutta Pietarin matkustajat eivät pääsekään nyt junalla. He ovat olleet tosi ihmeissään, että mitä nyt tehdä.

Junaliikenne käynnistyy jälleen ensi yönä kello 3. VR pyytää matkustajia varautumaan kuitenkin myöhästymisiin huomenna.

Rautatieläisten liiton ja Rautatievirkamiesliiton työnseisaus pysäytti sekä tavara- että henkilöjunaliikenteen viime yönä kokonaan vuorokauden ajaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.