Mainos

Juna törmäsi hotellin seinään Helsingissä

Juna on törmännyt hotellin seinään Helsingin rautatieasemalla. InterCity 71 -junasta irronneet vaunut törmäsivät laituriin, kun juna oli tulossa asemalle Ilmalan varikolta. Junasta irtosi toistaiseksi tuntemattomasta syystä neljä vaunua, joista yksi rysähti läpi laiturissa olevasta puskurista hotellirakennukseen.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan yksi henkilö loukkasi onnettomuudessa lievästi käsiään. Onnettomuus tapahtui noin klo 8.30. Junassa ei ollut törmäyshetkellä matkustajia, mutta vaunussa oli sisällä yksi VR:n konduktööri ja kaksi ravintolavaunun työntekijää.

Junassa olevasta viasta tiedettiin jo ennen törmäystä, joten juna ohjattiin poikkeavasti laiturille 13 ja siellä olevia ihmisiä ehdittiin varoittaa. Juna törmäsi laituriin ilmeisesti rullausvauhdilla.

- Vaunu on törmännyt Holiday Inn -hotellin seinään siten, että se on noussut melkein pystyyn ja luisunut hotellin toiseen kerrokseen. Hotellin sprinklerit laukesivat, minkä seurauksena vettä alkoi vuotaa valtoimenaan, kuvailee pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Pentti Grönroos.

Rakennusvalvontaviraston asiantuntija hälytettiin paikalle.

Silminnäkijöiden mukaan hotellin seinää on sortunut ja ikkunoita mennyt rikki. Aluksi törmäyksen uskottiin aiheuttaneen hotellissa putkirikon, mutta pelastuslaitoksen mukaan se ilmeisesti käynnisti automaattisen sammutusjärjestelmän

Rakennuksen toimisto-osan romahdusvaaraa tutkitaan.

VR:ltä kerrotaan, että InterCity 71 -juna on peruttu välillä Helsinki - Kouvola. Juna korvataan Kouvolasta Kajaaniin normaalin aikataulun mukaisesti.

Katso Mari Karppisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.