Mainos

Jumppatrendit nyt: Hikeä haetaan intervallitreeneistä ja saunajoogasta

Kuntoklubi-asiakkaita houkutellaan tänä keväänä erikoisrankoilla treeneillä, mutta rennotkin lajit vetävät puoleensa.

Esimerkiksi Liikunta- ja hyvinvointikeskus Elixian uutuus on rankka ryhmäliikuntatunti Fast, Fit and Fabulous, kertoo keskusjohtaja Karoliina Toivanen Helsingin Salmisaaren Elixiasta.

– Uudella Fast, Fit and Fabulous -tunnilla treenataan nopeutta, voimaa, reaktiokykyä, tasapainoa ja notkeutta. Rankassa menossa on mukana sekä miehiä että naisia. Meno on kovaa ja hiki lentää!

Treenejä armeijan tapaan

Sats-kuntokeskusten uutuutena taas on erityisrankka Cycling-sisäpyöräilytunti.

Treenien taustalla on tehokkaasta intervalliharjoittelusta saatua tutkimustietoa.

Jokaisella tunnilla mennään 30 sekuntia matalalla teholla, 20 sekuntia keskiteholla ja 10 sekuntia maksimiteholla. Intervallit toistetaan 5 kertaa, jota seuraa 2 minuutin palautuminen - ja sitten aloitetaan alusta!

Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi tarjoaa uutena Sisu-treeniä patteriharjoituksin. 30 minuuttia tehokasta treeniä kahvakuulan, levypainojen ja oman kehon kanssa vaatii voimaa ja kestävyyttä.

Joogaa höystetään saunalla

Myös monia vanhoja lajeja on entisestään kehitelty. Esimerkiksi PowerPilates on perus-pilatesta haastavampi ja monimuotoisempi harjoittelumuoto. Apuna käytetään muun muassa palloja ja kevyitä käsipainoja.

Myös erilaisia uusia zumba- ja lattaripohjaisia tanssitreenejä on laajennettu tarjolla laidasta laitaan.

Rajujen liikkeiden vastapainona tarjotaan myös oman kehon kuuntelemista. Saunajoogassa saunotaan ja tehdään kevyitä liikkeitä miedossa 55 asteen lämmössä. Lämpöjoogassa jumppasali lämmitetään 38 asteeseen, jolloin lihakset rentoutuvat ja aineenvaihdunta kiihtyy.

Kuntosaleista vapaa-ajankeskuksia

Uutta on sekin, että modernit kuntoklubit eivät ole enää pelkkiä kuntosaleja. Klubeilla ei vain liikuta, vaan otetaan hiustenleikkuu ja hieronta, shoppaillaan vaatteita, hörpitään drinksuja ja hoidetaan lapsia.

Moni kuntoklubi tarjoaa lastenhoitopalveluja siksi aikaa, kun vanhemmat hoitavat itseään. Klubeilla on myös vauva- ja lapsijumppaa. Myös senioreille löytyy omia kunto-ohjelmia.

Kuntoilijat halutaan sitouttaa

Uuden vuoden lupaukset eivät kuitenkaan aina pidä.

Jo kuukauden-parin kuluttua on moni kuntoilija lopettanut harrastuksensa, vaikka suurin osa jaksaakin kauden loppuun saakka.

– Ehkä otetaan liian iso pala kerrallaan. Kuntosaliharjoittelu kannattaa aloittaa rauhallisesti, jos liikunnassa on ollut taukoa. Moni aloittelija on kärsimätön ja odottaa liian nopeita tuloksia, selittää Karoliina Toivanen.

Kuntoilijoista halutaankin pitää kiinni sitouttamalla heitä harrastukseen suunnitelmallisten kunto- ja ravinto-ohjelmien sekä henkilökohtaisten ohjaajien avulla.

Katso Tarja Hakulisen raportti (Seitsemän uutiset 10.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.