Mainos

Julmuus yllättää eläinkaupassa: ”Tämä on niin halpa, ettei sitä kannata viedä eläinlääkäriin”

Lemmikkikaupoissa ollaan huolissaan ilmiöstä, jossa lemmikit nähdään esineinä. Kaupoissa yritetään aina varmistaa, että lemmikkiä haluava asiakas tajuaa mitä on hankkimassa. Ongelmilta ei tästä huolimatta vältytä.

Lemmikkikaupoissa joudutaankin usein jopa kieltäytymään eläimen myynnistä.

– Joudumme päivittäin kieltäytymään myymästä. Me emme myy esimerkiksi lapsille, ilman että jompikumpi vanhempi on mukana, kerrotaan Itä-Helsingissä sijaitsevasta lemmikkikaupasta.

Myymälästä ei saa ostettua lemmikkiä myöskään lahjaksi ilman että lemmikin saaja on paikalla. Myös eläimelle riittämättömät asuinolot voivat olla syy kauppojen peruuntumiselle.

– Tullaan ostamaan kania hamsterin häkkiin tai lintua aivan liian pieneen häkkiin, jolloin joudumme kieltäytymään.

Ei se ollutkaan kiva, palautetaan?

Silloin tällöin ihmiset yrittävät palauttaa ostamiaan eläimiä, koska ne eivät olleetkaan kivoja – tai sattuivat olemaan vaikka väärän värisiä. MTV Uutisten haastatteleman lemmikkikauppiaan kanta ostettujen lemmikkien suhteen on, että niitä ei voi palauttaa.

Siksi kauppatilanteessa asiakkaan kanssa pyritään selvittämään huolellisesti, onko lemmikki harkittu.

– Selvitämme asiakkaiden kanssa, että ovatko he ottaneet huomioon, että eläin ei ole tavara. Se voi sairastua, se voi vaatia eläinlääkärin hoitoa, joka voi olla kalliimpi kuin sen hankintahinta, kauppias toteaa.

Ihmisille asia ei tunnu olevan päivänselvä.

– Sellaista huulenheittoa meillä kuulee melkein päivittäin kassalla, että asiakas sanoo: ”Tämä on niin halpa, että jos se kuolee, niin ostan vain uuden.” Tai että ostotilanteessa todetaan, että eihän tämä nyt paljon maksa ja eihän tuollaista kannata edes eläinlääkäriin viedä, kun se maksaa enemmän kuin koko eläin.

"On käsittämätöntä, että eläimiä kohdellaan näin"

Vuosaaressa tässä kuussa luontoon jätettyjen marsujen tapaus saa lemmikkikauppiaan vakavaksi.

– Hirveän surullista. Koko ajan tuntuu, että eläimiä pidetään enemmän ja enemmän esineinä. On niin käsittämätöntä, että ihmiset voi kohdella eläimiä näin. Jotenkin ajatellaan, että mitä pienempi eläin, sitä vähemmän sillä on arvoa, kauppias harmittelee.

– Sen takia yritämme varmistaa täällä, että ihmisillä on motivaatiota hoitaa eläintä, silloin kun se ei enää olekaan kivaa, jotta tällaisilta tapauksilta vältyttäisiin. Mutta ei niiltä kaikilta voi näköjään välttyä.

Hän korostaa kuitenkin, että kyseisen kaltaiset hylkäämiset ovat kuitenkin äärimmäisen harvinaisia.

– Onneksi nykyään ihmiset ovat valveutuneempia lemmikkiharrastajia kuin ennen – haluavat pitää eläimistään hyvää huolta ja ovat valmiita satsaamaan eläimiinsä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.