Mainos

Julma teloitusvideo hämmentää Venäjällä

Poliisi tutki tänään videon aitoutta ja yritti selvittää sen alkuperää.

Venäjällä kohutaan internetissä levinneestä videosta, jossa kaksi naamioitunutta miestä ampuu yhden miehen ja katkaisee toiselta kaulan. Taustalla liehuu hakaristilippu. Videon mukaan uhrit ovat Tadzhikistanista ja Dagestanista.

Poliisi tutki tänään videon aitoutta ja yritti selvittää sen alkuperää.

- Jos löydämme perusteita epäillä murhaa, aloitamme täydet tutkimukset, paikallinen valtionsyyttäjä Aleksandr Belousov sanoi.

RIA Novosti -uutistoimiston mukaan miesopiskelija oli antanut itsensä ilmi poliisille ja sanonut laittaneensa videon internetiin. Mies oli sanonut levittäneensä internetissä jo kahden vuoden ajan muukalaisvihaan yllyttävää materiaalia.

Videoon liitettyjen tekstien mukaan "Rusin kansallissosialistiseksi puolueeksi" itseään kutsuva ryhmä telottaa videolla "kaksi pidättämäänsä siirtolaista Dagestanista ja Tadzhikistanista". Rusilla viitataan historialliseen Venäjään.

Ryhmä viestitti eilen olevansa niin sanotun Venäjän kansallissosialistisen puolueen aseistautunut siipi. Se sanoi taistelevansa asein "sekä värillisiä siirtolaisia että heitä tukevia venäläisbyrokraatteja vastaan."

Venäjän kansallissosialistinen puolue on Moskovasta käsin toimiva uusnatsijärjestö. Se kiistää, että sillä olisi aseistautunutta siipeä.

Rasistiset hyökkäykset ovat yleisiä Venäjällä. Venäläisen muukalaisvihatilannetta tarkkailevan järjestön Sovan mukaan maassa on tänä vuonna kuollut rasistisiin hyökkäyksiin jo 34 ihmistä, ja yhteensä 280 on joutunut hyökkäysten uhriksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.