Mainos

Julkkistyttöjen raaka surma aiheutti laajan keskustelun Egyptissä

Egyptiläismies on tuomittu kuolemaan kuuluisan marokkolaislaulajattaren tyttären sekä tämän ystävättären raa´asta surmasta. Tapaus on herättänyt Egyptissä vilkasta keskustelua maan köyhien ja rikkaiden välisestä syvästä kuilusta.

Kuuluisan marokkolaislaulajan Laila Ghofranin 23-vuotias tytär ja hänen saudiarabialainen ystävättärensä yllättivät Mahmoud Essawyn varastamasta reilun 50 euron arvoista kännykkää tarkoin vartioidussa yksityistalossa.

Tuomioistuimen mukaan mies surmasi 23-vuotiaan naisen puukottamalla tätä useita kertoja eri puolille kehoa. Toisen tytön Essawy puolestaan surmasi leikkaamalla tämän kurkun auki, totesi oikeus tänään.

Köyhistä oloista kotoisin olevan Mahmoud Essawyn puolutusasianajaja on todennut, että hänen päämiehensä on lavastettu syylliseksi kaksoissurmaan. Hän aikoo valittaa hirttotuomiosta ylempään oikeusasteeseen.

Tapaus on saanut valtavasti julkisuutta Egyptin tiedostusvälineissä. Erityisesti keskustelua on herättänyt rikkaiden egyptiläisten etuoikeutettu asema maassa, jossa valtaosa kansasta sinnittelee äärimmäisessä köyhyydessä.

YK.n mukaan viidennes egyptiläisistä elää alle dollarilla päivä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.