Julkkismiljardööri sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle

Julkkismiljardööri sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle 0:40

Brittiläinen miljardööri ja seikkailija Sir Richard Branson sai tiistaina oman tähtensä maailmankuuluun Walk Of Fameen Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Aateloitu Sir Richard Branson on liikemies, joka on parhaiten tunnettu perustamastaan Virgin-brändistään. Monialaiseen Virgin Groupiin kuuluvat muun muassa lentoyhtiö ja entinen formulatalli. Emoyhtiöllä on yli 400 konsernin alaista yritystä.

Viime vuosina Branson on ollut paljon julkisuudessa keskittyessään avaruusturismiin.

Itse tähden Branson sai levy-yhtiönsä Virgin Recordsin ansiosta, jonka hän perusti vuonna 1972. Virgin Records oli aikanaan johtava punkin – sekä uuden aallon julkaisija. Ensimmäinen levy-yhtiön artisti oli Mike Oldfield. Pian sinne siirtyivät Rolling Stonesin, Sex Pistolsin ja Genesiksen kaltaisia jättiläisiä.

Branson tunnetaan myös seikkailijana. Hän teki vuonna 1986 ennätyksen Atlantin ylityksessä pikaveneellä. Vuonna 1987 hän oli ensimmäinen, joka ylitti kuumailmapallolla Atlantin, ja vuonna 1991 hän ylitti ensimmäisenä kuumailmapallolla Tyynenmeren.

Talouslehti Forbesin mukaan Sir Richard Bransonin tämän hetkinen omaisuus on reilusti yli 4 miljardia ja hän on maailman 388:ksi rikkain henkilö maailmassa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat