Mainos

Julkkisehdokkaalle kaikki julkisuus on positiivista

Niin sanotut julkkisehdokkaat ovat jälleen vahvasti mukana syksyn kunnallisvaaleissa.

Äänestäjien näkökulmasta monet heistä ovat listoilla vain julkisuuden vuoksi, ja kyselyissä heidän ehdokkuuksiinsa suhtaudutaan kriittisesti. Joka kerta näitä "julkkisehdokkaita" päättäjien joukossa kuitenkin näkyy.

Julkkisehdokkaat itse suhtautuvat varovaisen toiveikkaasti omaan läpimenoonsa.

Monet heistä myöntävät, että julkisuudesta voi olla myös haittaa varsinkin uskottavuutta ajatellen, mutta samalla lisäävät, että julkisuus helpottaa omien asioiden ajamista.

Tosi-tv-ehdokkaalle "kaikki julkisuus positiivista"

Kokoomuksen listoilta Helsingin kunnallisvaltuustoon pyrkivä Einari Rautio on tullut kansan tietoisuuteen muun muassa Big Brother -TV-ohjelman kautta.

20-vuotias Rautio on kuitenkin ehtinyt olla mukana politiikassa jo useamman vuoden ajan toimiessaan esimerkiksi Espoon nuorisovaltuustossa. Mikään hetkellinen päähänpisto ehdokkaaksi asettuminen ei siis ollut.

- Kokoomus on aina tuntunut omalta puolueelta. Lähdin mukaan puolueen toimintaan seitsemisen vuotta sitten kaveripiirin opetettua arvoille, Rautio kertoo.

Einari Rautio uskoo, että kaikki julkisuus on positiivista, vaikka ymmärtääkin niitä, jotka järkyttyivät hänen Big Brother -tempauksestaan.

Rautiolla on kovat kampanjasuunnitelmat: radiomainos, jonkin julkisivun valjastaminen areenakseen, erilaiset kotisivut.

- Teemani vaaleissa on nuoriso ja erityinen nuorisopoliklinikka Helsinkiin, mikä tarkoittaa, että yhdeltä luukulta saisi psykologin ja opinto-ohjaajan palveluita. Lisäksi puhun kehittyvän ja suvaitsevamman kaupungin puolesta.

Rautio pyrkii tavoittamaan kampanjallaan nuorten lisäksi arvoliberaalit, erilaisuutta hakevat ihmiset.

Nyrkkeilijä "ei ole mitään mystistä"

SDP:n listoilta Helsingin kunnallisvaaleihin sitoutumattomana yrittää entinen ammattinyrkkeilijä, pitkään ovimiehenäkin toiminut Jukka "Pyöveli" Järvinen.

Järvinen sanoo, että SDP:n arvot ovat juuri niitä, mitä hän haluaa viedä eteenpäin. Järviselle ihmiset ovat tärkeämpiä kuin tulokset ja menestyminen.

Järvinen ajaa päihdeongelmaisten, syrjäytyneiden ja muiden sosiaalisesti huonossa asemassa olevien asioita.

- Jengi on ottanut hyvin vastaan. Olen käynyt erilaisilla markkinoilla ja kaupunginosapäivillä tapaamassa ihmisiä ja heidän arkeaan. Mielestäni nykyisten päättäjien arjenkohtaamisessa on parantamisen varaa. Jos käy äänestämässä, niin silloin voi päättäjille antaa myös kritiikkiä.

Järvinen uskoo, että urheilijatausta vaikuttaa kunnallisvaaleissa vain positiivisesti.

- Olen sellainen kaveri, joka ei anna periksi. Ihmisten on helppo tulla kohtaamaan minua, kun en ole mitään mystistä ylhäällä.

Järvinen ei kuitenkaan halua ennustaa omia mahdollisuuksiaan.

- Mulla on vain yksi tavoite: mä meen sinne ja that's it.

Viihdevaikuttaja "haluaa erottua BB-julkkiksista"

Pitkän uran musiikin ja viihteen vaikuttajana tehnyt Lasse Norres yrittää Vantaan kunnallisvaltuustoon Kokoomuksen riveistä.

- Olen yksityisyrittäjä ja joutunut taistelemaan kovastikin leipäni eteen ja katson, että ihmisten pitää pärjätä tässä maailmassa ennen kaikkea ahkeralla työnteolla.

Norres uskoo, että äänestäjät erottavat julkkisehdokkaista niin sanotut turhat julkkikset ja muuten julkisuuteen päässeet.

- Olen ollut musiikkipiireissä ja julkisuudessa taustalla ja toimijana, eli en ole ihan ilmaiseksi julkisuuttani saanut. Oma julkisuuteni on aika kaukana esimerkiksi BB:stä. Julkisuudessa oleminen on tietysti helpottanut sitä, että ihmiset tietävät mun oleman ehdokkaana. Haittapuoli on tietysti siinä, että on paljon ihmisiä, jotka eivät pidä mun naamasta.

Norres oli kouluaikoinaan teiniliiton toiminnassa mukana, mutta sen jälkeen poliittinen vaikuttaminen jäi työkuvioiden jalkoihin.

Helsinkiläiseksi vahvasti profiloitunut Norres asuu nyt Vantaalla ja perheenisänä on löytänyt uuden näkökulman politiikkaan.

- Olen kahden pienen lapsen isä ja olen joutunut katsomaan Vantaan kouluolosuhteita, liikenneturvattomuutta ja erityisesti itä-Vantaan nuorison huonoja harrastusmahdollisuuksia läheltä.

Kaavoituksen ja julkisen liikenteen parantamisen lisäksi Norres haluaa tuoda myös kulttuuriosaamistaan Vantaalle. Hän uskoo, että työkuvioiden kautta saamastaan julkisuudesta ja elämänkokemuksestaan on vaaleissa hyötyä.

- Olen ollut musiikki- ja viihdekuvioissa koko ikäni mukana, joten kuvittelisin, että minulla olisi jotain annettavaa Vantaan kulttuurikuvioissa.

Pääasiassa Norres haluaa kuitenkin vaikuttaa lähiympäristönsä asioihin.

Näyttelijällä "uskallus ja retoriikan taito valmiina"

Näyttelijä Sinikka Sokka yrittää sitoutumattomana vihreänä Helsingin kunnallisvaltuustoon.

- Minua on aikaisemminkin pyydetty ehdokkaaksi, mutta tämä hetki ja puolue tuntuivat nyt todella oikealta. Mielikuva Vihreistä on mielessäni keskustelevampi ja väljempi kuin muiden puolueiden. Lisäksi vaikuttaminen kunnallistasolla on läheistä.

Sokka uskoo, että varteenotettavalla julkkisehdokaalla, jolla on sanottavaa eikä yritä politiikkaan vain julkisuuden takia, on mahdollisuudet päästä läpi.

- Lasken itseni tähän joukkoon. Retoriikasta ja uskaltamisesta voi olla paljonkin hyötyä. En pidä mitään itsestäänselvyytenä, mutta yritetään. Tämä on mielenkiintoista, Sokka sanoo.

Sokkaa kiinnostavat kulttuuriin ja julkisten palveluiden kehittämiseen liittyvät asiat.

- Olen erityisesti kaupunkilaisten paremman arjen asialla, vaikka tämä kuulostaakin ympäripyöreältä. Ihminen jätetään tällä hetkellä melko yksin henkisen kasvun osalta, vaikka ainellisista asioista pidetään hyvää huolta.

Sokkaa aikoo kampanjoida, tosin ajallisista resursseista johtuen melko pienesti.

- Yritän toki näkyä aina kun voin ja kertoa asioista, joita voisin ajaa valtuustossa, Sokka painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.