Mainos

Julkisten paikkojen ympäristönhoidosta palkintoja

Suomen Kuntaliitto on valinnut parhaat julkiset paikat. Kolme parasta julkista ympäristöä löytyvät kaikki Etelä-Suomesta. Ensimmäisen palkinnon sai Helsingin Vuosaaren Ilveskorvenpuisto. Kunniamaininnan saivat Porvoon Gammelbackan keskuspuisto ja Riihimäen Tellustori Peltosaaressa.

Kuntaliiton ja Valtion asuntorahaston järjestämässä kilpailussa jaettiin palkinnot myös parhaille korttelipihoille. Ensimmäinen palkinto meni Espoon Matinkylään ja toinen Porvoon Gammelbackan asuinalueelle.

Kilpailussa palkittiin kohteita, jotka ovat ansiokkaasti kohentaneet lähiöiden viherympäristöjä. Palkinnot jaetaan Helsingissä huomenna.

Savon kunnantalojen pihat siisteimpiä

Suomen Kuntaliitto järjesti yhdessä Kuntalehden kanssa kilpailun myös kunnantalojen pihojen tasosta. Kilpailussa Mikkelin kaupungintalon viheralue valittiin Suomen parhaimmaksi. Kunniamaininnan sai niinikään Etelä-Savossa sijaitseva Pertunmaan kunnantalo.

Palkintoraati perusteli Mikkelin kaupungintalon voittoa sillä, että kaupungintalon viheralueet luovat tasapainoisen ja hyvin hoidetun ympäristön. Kaikille kunnille avoimeen kilpailuun osallistui 25 kuntaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.