Mainos

Julkishallinnon verkkopalvelut avattiin

Julkishallinnon verkkopalvelut samassa verkko-osoitteessa avattiin virallisesti tänään. Palvelusta pääsee kaikkiin valtion virastoihin ja laitoksiin, ja se korvaa Kansalaisen käsikirjan. Hanke on valtionvarainministeriön rahoittama, ja siitä ryhdytään esittämään tietoiskuja radiossa ja televisiossa.

Palvelun varsinainen sisältö koostuu yhteensä kolmestatoista aihealueesta, joiden sisältö rakentuu lyhyistä aiheeseen johdattelevista teksteistä ja eri tiedontuottajien sivuille vievistä linkeistä. Suomi-portaalin aihealueita ovat asuminen ja perhe, raha ja omaisuus, koulutus ja kirjastot, Suomi yhteiskuntana, kulttuuri ja vapaa-aika, terveys ja ravinto, laki ja oikeus, tuet ja etuudet, liikenne ja matkailu, työ ja yrittäminen, maahanmuutto ja maastamuutto, ympäristö ja luonto sekä julkishallinnon organisaatiot ja virastot.

Maksuton lomakepalvelu

Lähes kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla liikkuva palvelu sisältää mm. kansalaisen verkkolomakepalvelun, joka tuottaa, ylläpitää ja jakaa julkishallinnon lomakkeita kansalaisten ja muiden palveluntarvitsijoiden tarpeisiin.Palvelu on maksuton.

Osa lomakkeista voidaan täyttää ja osa tulostaa käsin täytettäväksi. Toistaiseksi lomakkeet postitetaan viranomaisille postitse. Palvelusta löytyy nyt noin 700 erilaista lomaketta, ja siihen on liitetty mahdollisuus lomakkeiden eri kieliversioille.

Palvelun parantamiseksi on käynnistetty jo laaja kehittämishanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa sähköinen allekirjoittaminen ja lomakkeiden lähettäminen verkon kautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.