Mainos

Julkisen sanan neuvoston Mäenpää arvosteli Lipposta

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja, professori Olli Mäenpää on arvostellut eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen päätöstä kieltää toimittajia kulkemasta eduskunnassa niin sanotulla puhemiehen käytävällä.

- Siinä mentiin vähän turhan pitkälle. Vertauskuvallisesti, symbolisesti se on aika iso asia, että rajoitetaan toimittajien mahdollisuutta kertoa meidän ylimmän päätöksentekijämme toiminnasta, Mäenpää sanoi Yleisradion Ykkösaamussa.

Sinänsä Mäenpään mielestä on erittäin hyvä asia, että poliitikko kommentoi ja kritisoi mediaa. Lipposen päätöksessä sekaantuivat hänen mielestään kuitenkin eduskunnan eli valtioelimen ja poliitikko Lipposen mielipiteet mediasta.

Mäenpää otti Ylen haastattelussa kantaa myös rikosepäillyn nimen julkistamiskäytäntöön. Mäenpää ei pitänyt erityisen ongelmallisena sitä, että jotkut lehdet ovat Suomessa julkistaneet Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäillyn nimen.

- En pidä nimen julkistamista tässä tapauksessa erityisen huonona asiana. Media on aika hyvin korostanut sitä, että kyseessä on epäilty eikä tuomioistuimessa syylliseksi todettu henkilö, Mäenpää sanoi.

Mäenpään kausi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana päättyy syyskuussa.

Julkisen sanan neuvosto on joukkoviestinnän julkaisijoiden ja journalistien yhdessä perustama itsesääntelyelin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.