Mainos

Julkisen sanan neuvosto sai uudet varapuheenjohtajat

JSN on yhä ilman puheenjohtajaa. Neuvoston edellinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö erosi viime syyskuussa tehtävästä kesken kolmivuotiskauden.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudet varapuheenjohtajat ovat selvillä. Neuvosto on valinnut järjestäytymiskokouksessaan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Kouvolan Sanomien päätoimittajan Ville Pohjosen. Toiseksi varapuheenjohtajaksi tuli Nelosen uutisten oikeustoimittaja Susanna Reinboth. Valinnat olivat yksimielisiä.

Varapuheenjohtajat valitaan vuodeksi kerrallaan.

JSN on yhä ilman puheenjohtajaa. Neuvoston edellinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö erosi viime syyskuussa tehtävästä kesken kolmivuotiskauden. Hän syytti Yleisradion A-studiota painostuksesta.

A-studio raportoi aiemmin, että SKDL:n puheenjohtajana toiminut Kivistö olisi ollut rähmällään entiseen Itä-Saksaan. Kivistön mukaan ohjelman jälkeen hänen oli mahdotonta jatkaa neuvoston johdossa.

JSN:n kannatusyhdistys kokoontuu ensi viikon tiistaina käsittelemään perussopimuksen muutosta, jonka jälkeen se voi valita neuvostolle puheenjohtajan. Periaatteessa uuden puheenjohtajan valinta voi tapahtua jo samassa kokouksessa.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama itsesääntelyelin. Sen tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvosto käsittelee myös toimittajan menettelyä tietojen hankinnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.