Mainos

Julkinen liikenne siirtyy kesäaikatauluihin

Linja-autoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin viikonvaihteessa tai alkuviikosta. Maaseudulla kesäaikatauluihin siirtyminen tarkoittaa usein sitä, että kouluvuoden aikana ajettavat vuorot jäävät kesätauolle ja palaavat palvelemaan matkustajia jälleen koulujen alkaessa.

Suurin osa bussiyrityksistä on ajoittanut muutoksen sunnuntaihin. Paikallisia eroja kuitenkin on, joten asia kannattaa tarkistaa oman paikkakunnan linja-autoasemalta.

Pikavuorojen aikataulut muuttuvat vain vähän. Uusi pikavuoroaikataulukirja ilmestyy kesäkuun puolivälin tienoilla ja on voimassa vuoden 1998 toukokuun loppuun. Bussilla Eurooppaan -aikataulu on jo ilmestynyt. Vihkossa on myös tietoja matkojen hinnoista. Sitä saa MatkaPyörän ja Matkahuollon toimipaikoista.

Aikataulumuutoksia junaliikenteessä

VR ottaa uudet aikataulut käyttöön 1. kesäkuuta, mutta aikataulumuutokset ovat vähäisiä. Uutta rautateillä on mm. se, että Kolarin liikenteessä ei ole enää syystaukoa, vaan sinne liikennöidään 17. kesäkuuta alkaen koko syksy.

Jonkin verran muutoksia tulee myös laivajunien aikatauluihin, jotta jatkoyhteys kesäaikaan siirtyneisiin Siljan laivoihin säilyy. Helsingistä Turun satamaan menevät matkustajat joutuvat vaihtamaan junaa Turun asemalla. Järjestely on voimassa 10. elokuuta asti.

Idänjunien aikataulut nopeutuvat jonkin verran, kun tulli- ja rajamuodollisuudet siirtyvät juniin kesäkuun alussa. Samalla muutetaan Moskovasta lähtevän Tolstoi-junan ja Pietarista lähtevän Repin-junan aikatauluja.

Myös VR:n lähiliikenteen aikataulut muuttuvat kesäkuun alussa. Suurimmat muutokset koskevat pää- ja rantaradalla kulkevia junia. Lisäksi muutamien junien aikatauluissa on minuuttimuutoksia. Uutta lähiliikenteen aikataulukirjaa saa lähiliikenneasemilta ja Helsingin aseman neuvontapisteestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.