Mainos

Julkijuopottelu kohta kuriin Tallinnassa - oikeusministeri toista mieltä

Tallinnan kaupunginhallituksen on määrä vahvistaa vielä tällä viikolla ennakkopäätös alkoholin juomisen kieltämisestä kaupungin julkisilla paikoilla. Ongelma kaupungin juopottelukiellolle on heinäkuussa julkaistu uusi järjestyslaki, joka puolestaan sallii janojuomat puistoissa, jos siitä ei koidu haittaa.

Postimees-lehden mukaan kaupunginhallituksen perustelut kiellolle ovat selkeät. Viinanjuonti julkisilla paikoilla häiritsee pahasti kaupunkilaisten elämää.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorf sanoo lehden haastattelussa, että julkinen juopottelu on laitettava nyt aisoihin, muuten esimerkiksi väkivalta kaduilla ja kodeissa lisääntyy.

Kaupunginjohtaja Edgar Savisaar muistuttaa, että alkoholi on ongelma Virossa muutenkin, ja Tallinna tekee kaikkensa, että julkijuopottelu muuttuisi jälleen paheksuttavaksi.

Klandorf sanoo keskustelleensa paljonkin tallinnalaisten kanssa katujuopottelusta ja mielipide on selkeästi se, että puistot ja kadut on puhdistettava.

Virolaisen Kuku-radion haastattelema oikeusministeri Andres Anvelt sanoo, että koko kaupungin julkisilla paikoilla viinaksien juomista ei voida millään kieltää.

– Jos katsotaan uutta lakia, koko Tallinnaa yhtenäisenä alueena ei voida laittaa alkoholikieltoon. Kaupunki pitäisi julistaa esimerkiksi bussipysäkiksi tai lastentarhaksi, jos viinanjuonti voitaisiin kieltää kokonaan, Anvelt sanoo.

Anvelt muistuttaa, että häiritsevästä juopottelusta tuleekin ilmoittaa poliisille, eikä sellaista ole tarkoitus sietää.

– Nykyään häiritsevästä kännäämisestä voidaan rangaista jopa kovemmin kuin ennen.

Heinäkuussa voimaan tulleiden sääntöjen mukaan alkoholin juominen on kiellettyä suhteellisen laajasti. Esimerkiksi yleisissä kulkuneuvoissa, koulujen läheisyydessä tai lapsille suunnatuissa massatapahtumissa.

Pärnu on jo kieltänyt juopottelun kaupungin keskustassa, Elvan kaupunki suunnittelee samaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.