Julkaisematon Hendrix-biisi huutokaupataan

Hendrix sävelsi kappaleen uransa alkuvaiheessa levy-yhtiönsä pomon Jerry Simonin kanssa. Kukaan ei tiedä, miksi sitä ei ole julkaistu.

Kitaralegenda Jimi Hendrixin ennen julkaisematon kappale on pian kaupan New Yorkissa. 40 vuotta sitten nauhoitettu Station Break -niminen biisi myydään eniten tarjoavalle huutokaupassa lokakuussa.

Hendrix sävelsi kappaleen uransa alkuvaiheessa levy-yhtiönsä pomon Jerry Simonin kanssa. Kukaan ei tiedä, miksi sitä ei ole julkaistu. Nauhan löysi Simonin leski jo yli kymmenen vuotta sitten muttei ollut vielä tuolloin valmis myymään sitä.

Hendrixin julkaisemattomia kappaleita on pulpahtanut esiin aika ajoin, ja hänen perikuntansa on hankkinut niihin oikeudet. 27-vuotiaana kuolleen kitaristin sisar Janie Hendrix sai kuulla uudesta löydöstä vasta äskettäin. Hän epäilee, että tekijänoikeuksista saattaa tulla kiistaa.

Huutokaupan järjestävä liikepankki ja Simonin leski ovat alustavasti sopineet, että kappaleen ostava saa nauhan sekä oikeudet sen digitalisointiin. Puolet tekijänoikeuskorvauksista menisivät Hendrixin perillisille.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat