Mainos

Jukosin talousjohtaja syyttää lehdessä Putinia

Venäjällä uskotaan yleisesti, että Jukos pistetään konkurssiin. Yhtiön talousjohtaja Bruce Misamore väittää presidentti Vladimir Putininin olevan vastuussa yhtiön ongelmista.

Venäläisen öljy-yhtiön Jukosin talousjohtaja Bruce Misamore syyttää talouslehti Financial Timesissa presidentti Vladimir Putinia yhtiön talousvaikeuksista ja niiden kärjistämisestä. Misamore kertoi lehdessä keskustelleensa Venäjän hallituksen edustajien kanssa yhtiön tilanteen korjaamisesta, mutta viime viikon alussa neuvottelujen ilmapiiri muuttui jyrkästi. Ilmapiirin muutoksen myötä Jukos on vaarassa ajautua konkurssiin.

Talousjohtajan mukaan tilanne on edelleen hyvin epävarma. Misamore sanoi FT:n haastattelussa Venäjältä löytyvän vain yhden ihmisen, joka on vastuussa Jukosin tilanteessa.

- Hän on herra Putin. Hän aiheutti ongelman ja hän on ainoa, joka voi sen ratkaista, Misamore sanoi.

Venäjällä uskotaan nyt yleisesti, että Jukos pistetään konkurssiin. Meneillään olevien oikeudenkäyntien vuoksi yhtiön varat on jäädytetty eikä sillä ole rahaa maksaa vaadittuja verorästejä. Tilanne kärjistyi entisestään maanantaina, kun Jukos vahvisti saaneensa kansanvälisiltä pankeilta ilmoituksen, että se ei ole hoitanut sovitusti 1 miljardin dollarin lainaa.

(MTV3-STT)

Venäjän valtiovarainministeriön mukaan öljy-yhtiö Jukos voi anoa lisäaikaa verovelkojensa maksuun.

(Talousuutiset 06.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.