Mainos

Jukosin Pitshuginille 20 vuoden tuomio

Entinen turvallisuuspäällikkö todettiin syylliseksi jo viikko sitten, mutta tuomio julistettiin vasta tänään. Jukosin ex-pääjohtajalle Mihail Hodorkovskille vaaditaan myös pitkää vankeusrangaistusta.

Moskovalainen oikeusistuin on tuominnut öljy-yhtiö Jukosin entisen turvallisuuspäällikön Aleksei Pitshuginin 20 vuodeksi vankeuteen kahdesta murhasta ja yhdestä murhayrityksestä. Syyttäjä oli vaatinut hänelle elinkautista.

Pitshuginin tuomio on ensimmäinen Jukosin johtajia koskevassa oikeudenkäyntien sarjassa. Syytettynä on muun muassa Jukosin entinen pääjohtaja ja Pitshuginin entinen esimies Mihail Hodorkovski, jota epäillään taloudellisista väärinkäytöksistä.

Syyttäjä vaati eilen Hodorkovskille kymmentä vuotta vankeutta veronkierrosta ja petoksista. Hän on ollut pidätettynä lokakuusta 2003 ja parhaillaan oikeuden edessä Moskovassa. Oikeuenkäynnin odotetaan kestävän ainakin toukokuun loppuun.

Hodorkovskin puolustus on väittänyt oikeudenkäyntiä poliittiseksi, sillä Venäjän rikkaimpiin miehiin kuuluva Hodorkovski on ollut Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustaja.

Tuomioistuin totesi turvallisuuspäällikkö Aleksei Pitshuginin syylliseksi vuonna 2002 tapahtuneisiin murhiin ja murhayritykseen jo viime viikolla, mutta rangaistus julistettiin vasta tänään. Pitshugin pidätettiin heinäkuussa 2003.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.