Mainos

Jukosin pääomistaja Hodorkovski eroaa

Venäläisen öljyjätti Jukosin pääomistaja Mihail Hodorkovski eroaa yhtiön johdosta. Uudeksi johtajaksi tullee Simon Kukes.

Venäläisen öljy-yhtiö Jukosin pääomistaja Mihail Hodorkovski on ilmoittanut eroavansa yhtiön johdosta.

Hodorkovski sanoi tiedotteessaan olevansa varma, että yhtiön johto pystyy hoitamaan yhteenliittyneiden Jukosin ja Sibneftin liikeasioita.

Uudeksi johtajaksi on tulossa Simon Kukes, kertoi uutistoimisto Reuters Jukosin omistajalähteisiin nojautuen. Reutersin lähteiden mukaan Jukosille on luotu uusi toimeenpaneva johtoelin, jonka johdossa on Kukes, Jukosin johtokunnan jäsen.

Petosepäilyt syynä pidätykseen

Syyttäjän viime torstainen päätös takavarikoida 44 prosenttia öljyjätin osakkeista tehtiin sen jälkeen kun Hodorkovski oli pidätetty epäiltynä petoksista ja laajamittaisesta verovilpistä. Jäädytetyt osakkeet olivat Hodorkovskin ja tämän liiketuttavien omistuksessa.

Öljymiljardöörin vangitseminen ja yhtiön osakkeiden jäädyttäminen on kiihdyttänyt arvailua siitä, aiotaanko Venäjällä ryhtyä perkaamaan laajemmin neuvosto-omaisuuden yksityistämisen tuloksia.

Venäjän pääministeri Mihail Kasjanov sanoi viime perjantaina olevansa syvästi huolissaan syyttäjien päätöksestä jäädyttää Jukosin osakkeita.

-Pörssissä noteeratun osakeyhtiön osakkeiden takavarikko on uusi ilmiö, jonka seurauksia on vaikea ennustaa, Kasjanov sanoi.

Pääministerin kommentti oli ensimmäinen politiikan johtohenkilöiltä tullut arvostelu Kremlin tavasta hoitaa öljy-yhtiön liepeillä vellonutta kriisiä.

Perjantaina syyttäjäviranomaiset peruivat osan osaketakavarikosta. 4,5 prosenttia jäädytetyistä osakkeista vapautettiin, koska ne kuuluvat syyttäjän mukaan henkilöille, joita ei epäillä rikoksista.

(MTV3-Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 03.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.