Mainos

Jukosin pääjohtaja vangitaan

Venäläisen öljy-yhtiön pääjohtajaa ja suuromistajaa Mihail Hodorkovskia vastaan on nostettu kuusi syytettä. Hänet on määrätty vangittavaksi.

Venäläisen öljy-yhtiön pääjohtaja ja suuromistaja Mihail Hodorkovski on määrätty vangittavaksi. Määräyksen vangitsemisesta teki moskovalainen tuomioistuin.

Häntä vastaan on nostettu kuusi rikossyytettä mm. veronkierrosta ja petoksista.

Hodorkovski pidätettiin varhain aamulla Novosibirskissä Siperiassa ja hänet vietiin Moskovaan kuulusteluihin.
Venäjän syyttäjäviranomaiset ovat kuukausia tutkineet epäiltyjä väärinkäytöksiä maailman suurimpiin kuuluvassa öljy-yhtiössä. Jukosin omistajiin kuuluvan Hodorkovskin liikekumppani on ollut vangittuna kesästä lähtien talousrikosepäilyjen nojalla.

Hodorkovski on luonnehtinut viranomaistutkintaa poliittiseksi ajojahdiksi. Hänet tunnetaan presidentti Vladimir Putinia arvostelevien oppositiopuolueiden tukijana.

Öljy-yhtiö Jukosin edustajat ovat kommentoineet Hodorkovskin vangitsemista ja häntä vastaan nostettuja syytteitä järjettömiksi.

Yhdysvallat on ilmaissut huolensa venäläisen öljy-yhtiö Jukosin suuromistajan vangitsemisesta.

Uutistoimisto AFP:lle puhunut amerikkalaisdiplomaatti sanoi Yhdysvaltojen olevan huolissaan siitä, että Venäjän syyttäjät soveltavat Jukosin tapauksessa lakia valikoivasti.

Diplomaatin mukaan Mihail Hodorkovskin vangitseminen lähettää erittäin kielteisen viestin ulkomaalaisille sijoittajille.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 25.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.