Mainos

Jukosia syytetään veronkierrosta

Venäjän veroministeriön mukaan Jukos on kiertänyt veroja erilaisilla järjestelyillä Mordovian tasavallan kanssa. Kuuden vuoden aikana Jukos on jättänyt maksamatta veroja 4,2 miljardia euroa.

Venäjän veroministeriö syyttää öljyjätti Jukosia veronkierrosta. Ministeriön mukaan Jukos on kuuden viime vuoden aikana jättänyt maksamatta 4,2 miljardin euron arvosta veroja, korkoja ja sakkoja, kertoo uutistoimisto Interfax.

Tiedot sisältyvät veroministeriön kirjeeseen valtionsyyttäjälle, joka on tutkinut Jukosin johtamista viime puolen vuoden aikana. Kirjeen mukaan Jukos, Venäjän suurin öljyntuottaja, kiersi verot erinäisillä järjestelyillä keskivenäläisen Mordovian tasavallan kanssa. Mordovia on yksi Venäjän sisäisistä erityistalousalueista, jotka on perustettu ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi. Veronkierrossa käytettiin Jukosiin sidoksissa olevia "ongelmapankkeja", jotka jättivät verot, korot ja sakot maksamatta, sanotaan veroministeriön kirjeessä.

Jukosin entinen toimitusjohtaja Mihail Hodorkovski on ollut lokakuun 25. päivästä saakka pidätettynä syytettynä muun muassa kavalluksesta ja petoksesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.