Mainos

Jukos-jutun tuomioita lykättiin

Öljy-yhtiö Jukosin entisten johtajien tuomiot oli määrä julistaa tänään, mutta moskovalainen tuomioistuin lykkäsi päätöstä viime hetkellä kahdella ja puolella viikolla.

Venäjällä päätös öljy-yhtiö Jukosin entisen pääjohtajan Mihail Hodorkovskin tuomiota on lykätty toukokuulle.

Moskovalainen tuomioistuin päätti aamulla, että tuomio julistetaan vasta 16. toukokuuta. Syytä tuomion lykkääntymiselle ei kerrottu. Hodorkovskin yhdysvaltalainen puolustusasianajaja Sanford Saunders arvioi kuitenkin lähestyvän Voiton päivän juhlallisuuksien vaikuttaneen tuomion lykkäämispäätökseen.

- Venäjä juhlii 9. toukokuuta toisen maailmansodan voittoa. Kreml ei todennäköisesti halua selitellä korkean tason kutsuvierailleen Jukos-johtajille määrättäviä tuomioita, Saunders arvelee.

Hodorkovskia syytetään muun muassa veronkierrosta, ja häntä odottaa mahdollisesti jopa kymmenen vuoden vankeustuomio. Puolustusasianajaja Saunders pitääkin tuomion lykkäystä merkkinä siitä, että hänen päämiestään odottaa pitkä vankeusrangaistus.

Myös Hodorovskin lähin avustaja Platon Lebedev ja Jukosin turvallisuusosaston edustaja Aleksei Putshugin ovat syytteessä.

Arvostelijoiden mukaan Jukos-jupakan taustalla ovat lähinnä poliittiset tarkoitusperät. Hodorkovski on osallistunut politiikkaan muun muassa rahoittamalla presidentti Vladimir Putinin kilpailijoita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.