Mainos

Jukos jatkaa vanhalla linjalla

Myrskyn silmässä oleva öljy-yhtiö Jukos yrittää parhaansa mukaan jatkaa Venäjällä toimintaa kuten ennenkin. Yhtiön mukaan kohu entisen pääjohtajan Mihail Hodorkovskin ympärillä ei vaikuta liiketoimintaan.

Yhtiön pörssiarvo on kuitenkin laskenut viidenneksen kolmessa viikossa. Hodorkovski oli vahva johtaja, jonka poissaolo näkyy ja tuntuu, Jukosista todetaan.

Öljy-yhtiö Jukosista lähes puolet on tällä hetkellä Venäjän syyttäjänviranomaisten panttina. Yli 40 prosenttia osakkeista jäädytettiin, kun Mihail Hodorkovski pidätettiin vajaa kolme viikkoa sitten.

Sen jälkeen uusia syytteitä on ilmaantunut lähes päivittäin. Yhtiöllä menee kuitenkin yhä hyvin.

- Yhtiön toiminnan kannalta mikään ei ole muuttunut. Me tuotamme päivittäin yhä enemmän öljyä. Tuotanto kasvaa kohisten ja taloudellinen tulos on hyvä, kansainvälisen osaston johtaja Hugo Erikssen kertoo.

Hodorkovski tunnetaan kunnianhimoisena ja tiukkana johtajana. Mikään enkeli hän ei ole. Kahdeksan miljardin euron omaisuus on tienattu paikoin hyvinkin häikäilemättömin keinoin.

Toisin kuin monet muut rikkaat liikemiehet, Hodorkovski päätti jäädä Venäjälle maksoi mitä maksoi.

Jukos-sotku käy Venäjälle kalliiksi. Pääomaa virtaa taas ulos kiihtyvällä vauhdilla. Tuoreiden arvioiden mukaan Venäjältä saattaa lähikuukausina lähteä yli 11 miljardia euroa.

Samaan aikaan Hodorkovskista on tulossa sympatiat keräävä marttyyri.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 14.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.