Mainos

Jukos järjesti rahaa Kvaernerille

Toinen Kvaernerin suurista omistajista, venäläinen öljy-yhtiö Jukos, on järjestänyt yhtiölle noin miljardin markan takuut, jotka siirtävät Kvaernerin konkurssiuhkaa viikolla.

Kvaerner teki ostotarjouksen Aker Maritimesta

Venäläinen öljy-yhtiö Jukos on ilmoittanut pitävänsä väliaikaisesti pinnalla brittiläisnorjalaisen Kvaerner-konsernin. Jukos kertoi järjestäneensä kassakriisissä olevalle Kvaernerille noin miljardin markan (170 mijoonan euron) takuut, joiden avulla Kvaerner voi jatkaa toimintaansa viikon ajan.

Kvaerner ilmoitti viime viikolla ajautuvansa konkurssiin tänään, ellei se saa rahaa kassaansa. Kvaernerin kohtalosta neuvoteltiin koko viikonlopun ajan yhtiön omistajien ja rahoittajapankkien kesken.

Jukos kertoi, että rahoituksen järjestäminen antaa aikaa Kvaernerin velkojen ja takausten järjestelyyn. Jukos on Kvaernerin suurin omistaja 22 prosentin osuudellaan. Aiemmin Jukos oli kieltäytynyt auttamasta yhtiötä.

Kvaerner omistaa Suomessa Masa Yardsin. Kvaerner-konsernilla on Suomessa myös muuta teollisuustoimintaa, se omistaa mm. Kvaerner Pulping Oy:n (ent.Tampella).

(MTV3-STT-Reuters)

(Talousuutiset 29.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.