Mainos

Jukos ja Sibnef sopuun fuusion purkamisesta

Venäläiset öljy-yhtiöt Jukos ja Sibneft ilmoittavat päässeensä yhteisymmärrykseen viime keväänä päätetyn fuusion purkamisesta. Sibneftin pääomistajat sanoivat uskovansa, että lopullinen sopimus fuusion purkamisesta allekirjoitetaan mahdollisimman pian.

Jukosin ja Sibneftin laatiman aiemuistion mukaan mitään korvauksia fuusion purkautumisesta ei makseta. Epäselvää kuitenkin on, pitääkö keskeneräinen fuusio saattaa päätökseen ennen sen purkamista kuten Jukos on vaatinut. Lähes 9 miljardin euron fuusiosta päätettiin viime huhtikuussa. Jukosin ja Sibneftin yhdistyminen ajautui kuitenkin vastatuuleen lokakuussa, kun Jukosin pääjohtaja Mihail Hodorkovski pidätettiin veropetoksista syytettynä.

Hodorkovskin pidätyksen taustalla on erimielisyys presidentti Vladimir Putinin kanssa. Sibneft on Hodorkovskin pidätyksestä lähtien yrittänyt pyristellä irti fuusiosta, joka olisi antanut Jukosin omistajille 92 prosenttia fuusioyhtiön osakkeista. Sibneftin pääjohtaja on Roman Abramovitsh, joka omistaa myös brittiläisen Chelsea-jalkapallojoukkueen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.