Mainos

Jukka-Pekka Saraste jättää RSO:n vuonna 2001

Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Jukka-Pekka Saraste luopuu virastaan kuluvan sopimuskautensa lopulla vuonna 2001. Saraste on johtanut orkesteria vuodesta 1987. Radion sinfoniaorkesterin intendentti Helena Hiilivirta varmistaa, että näin on Sarasteen kanssa sovittu.

-Tavoitteenamme on saadamyös uudeksi johtajaksi nimekäs kapellimestari. Oletettavasti myös hänen aikataulunsa on lyöty lukkoon ensi vuosituhannen alkuvuosiin. Tästä syystä orkesterilla saattaa jopa mennä vuosi tai kaksi ilman omaa ylikapellimestaria, arvelee Hiilivirta.

Sakari Oramo keskittyy Birminghamiin

RSO:n kapellimestarina työskentelevä Sakari Oramo ei ole ainakaan lähivuosina käytettävissä ylikapellimestarin tehtävissä. Hän haluaa keskittyä työhönsä Birminghamin sinfoniaorkesterin kanssa. Jatkossa Oramo johtaa kaudessa neljästä kuuteen RSO:n konserttia. Sarasteen kanssa yhteistyö jatkuu ensi vuosituhannen puolelle. Tulossa on parikin konserttisarjaa Wienissä. Näistä ensimmäinen on vuonna 2001 ja toinen 2002.

Jälkimmäisenä vuonna orkesteri esittää Wienissä kaikki Sibeliuksen sinfoniat. Lisäksi suunnitteilla on kiertueet Ranskaan ja Yhdysvaltoihin. Saraste on myös lupautunut johtamaan orkesteria uudessa musiikkitalossa. RSO:n lisäksi Jukka-Pekka Saraste työskentelee Toronton sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.