Jukka on seurannut seitsemän vuoden ajan joutsenperheen ilmiömäistä rutiinia Jokelassa – suojatie ylitetään joka päivä samaan aikaan: "Ainoa paikka maailmassa"

Jukka on seurannut seitsemän vuoden ajan joutsenperheen ilmiömäistä rutiinia Jokelassa – suojatie ylitetään joka päivä samaan aikaan: ”Ainoa paikka maailmassa” 0:38
Näin laulujoutsenperhe ylittää autotien joka päivä kellontarkasti.

Jokelassa koetaan päivittäin jotain hyvin erikoislaatuista.

Uutisoimme viime kuussa laulujoutsenperheestä, joka ylitti kesäretkellä suojatien hämmästyttävästi Jokelassa.

Tapaus ei ole suinkaan kertaluontoinen, sillä kyseinen lintuperhe tekee saman joka päivä.

Luontokuvausta harrastava Jukka Pihlainen on seurannut seitsemän vuoden ajan Jokelassa laulujoutsenia, jotka suorittavat häkellyttävän täsmällisesti päivittäin samaa rutiinia.

– Tämän vuoden huhtikuun ensimmäisestä viikonlopusta lähtien olen niitä kuvannut tänä vuonna. Olen erikoistunut näihin Jokelan laulujoutseniin.

"Jokela on ainoa paikka maailmassa"

Pihlaisen mukaan laulujoutsenperheellä on vakituinen reitti, jota ne kulkevat päivittäin. Reitti on kahden lammen välissä ja se sisältää muun muassa metsäpolun ja suojatien ylityksen.

– Suojatien ylitys on tosi upea tilanne nähdä aina, ihastelee Pihlainen.

Laulujoutsenten teputtelu samaa reittiä pitkin on ihastuttanut myös paikallisia asukkaita. Myös Pihlainen on haltioissaan joutsenpariskunnasta ja niiden poikasista, sillä se on hänen mukaansa hyvin harvinainen tapahtuma.

– Jokela on ainoa paikka maailmassa, jossa voi nähdä tällaista. Todella hieno juttu, jos näinkin ajatellaan asiaa.

Pihlainen ei osaa sanoa syytä sille, miksi laulujoutsenet käyttäytyvät juuri Jokelassa tällä tavoin, mutta hän epäilee olosuhteiden olevan poikkeuksellisen otolliset jokapäiväiselle kävelylle samaa reittiä pitkin.

– Sain viimeksi tänä aamuna kello 6.24 nähdä niiden kävelevän reittiä pitkin. Menen yleensä tuntia ennen sinne passipaikalle odottamaan sitä tilannetta.

Illalla laulujoutsenet tulevat takaisin kohti Jokelan keskustaa, missä sijaitsee isompi lampi.

– Aamulla ne palaavat aina kotilammelleen, mistä ne lähtivät.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka laulujoutsenet ylittävät suojatien joka päivä!

Lue myös:

    Uusimmat