Mainos

Jukka Mikkolakin jättää eduskunnan

Eduskunnan puhemiehistöstä jo kaksi aikoo jättää eduskunnan kuluvan vaalikauden jälkeen. Toinen varapuhemies Jukka Mikkola on seurannut puhemies Riitta Uosukaista ilmoittamalla luopuvansa eduskuntatyöstä.

Eduskunnan toinen varapuhemies Jukka Mikkola (sd., 58) jättää eduskunnan kuluvan vaalikauden jälkeen. Mikkola kertoi tiistaina, ettei lähde ehdokkaaksi enää ensi kevään vaaleissa. Puhemies Riitta Uosukainen (kok.) kertoi samanlaisesta ratkaisustaan aiemmin tiistaina aamulla.

Turkulainen Mikkola oli kansanedustajana ensin yhden kauden vuodesta 1983 vuoteen 1987, jolloin hän putosi vaaleissa. Vuoden 1995 vaaleissa hän palasi kansanedustajaksi ja kuluvan vaalikauden ajan hän on toiminut toisena varapuhemiehenä.

Tukiryhmälleen lähettämässään kirjeessä Mikkola tunnustaa, että eduskuntavaalit ovat olleet hänelle joka kerta melkoinen voimanponnistus eikä hän halua lopettaa kansanedustajan uraa putoamiseen. Viime vaaleissa Mikkola keräsi Varsinais-Suomen vaalipiiristä 5721 ääntä ja oli viimeisenä SDP:stä valittujen joukossa.

Jättäessään varapuhemiehenä eduskunnan Mikkola pääsee Uosukaisen tapaan nauttimaan suuremmasta eläkkeestä kuin rivikansanedustajan asemasta eläkkeelle siirtyvä. Mikkola myöntää, että tälläkin asialla on jotain merkitystä, mutta se ei ole ohjannut hänen ratkaisuaan.

Mikkola valittiin juuri SDP:n puoluekokouksessa jatkamaan puoluevaltuuston puheenjohtajana. Hänet tunnetaan pääministeri Paavo Lipposen luottohenkilönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.