Jukka Jalosen ja Leijonien katseet kääntyvät nyt nuoriin tähtiin: "Voi olla, että joku siitä joukkueesta on keväällä meidän mukana"

Leijonien johtoryhmä on harjoittanut syksyn aikana pelaajapolitiikkaa, jossa A-maajoukkueeseen on tuotu paljon uusia kasvoja. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan kevätkaudella lähestymistapa kokee pienen muutoksen. Nyt katseet kääntyvät nuoriin tähtiin.

Sekä marraskuun Karjala-turnauksessa että joulukuun Venäjän turnauksessa Leijonien mukana oli iso määrä ensikertalaisia. Kahden eri turnauksen nimilistat erosivat hyvin paljon toisistaan.

– Venäjä on tainnut vetää noin 30 pelaajalla tai vähän alle. Me olemme nähneet 50 pelaajaa näissä ympyröissä reilussa puolessatoista kuukaudessa. Se on iso otanta Suomi-pelaajista Euroopasta. Vielä on muutamia hyviä pelaajia näkemättä. Mun mielestä meillä on hyvä tilanne, Jalonen sanoo MTV Urheilulle.

Jalosen mukaan syyskauden pelaajapolitiikka kokee keväällä pienen muutoksen.

– Ei meidän jatkossa tarvitse tarkkailla näin paljoa pelaajia. Tai tsekata ja ottaa mukaan. Ei meillä ole kuitenkaan määräänsä enempää pelaajia. Tietty ryhmä tästä ja jotain vielä mukaan. Sitä ryhmää sitten pyöritetään ja saadaan sille lisää yhteisiä kokemuksia. Pystymme hyötymään siitä sitten, Jalonen avaa suunitelmia.

Syyskaudella Leijonat on esittänyt sangen hyviä otteita, vaikka mukana on ollut paljon uusia kasvoja.

– Olemme saaneet energiaa myös kokeneemmilta pelaajilta, ei vain nuoremmilta. Tässä on ollut hyvä meininki päällä, ihan kaikin puolin, Jalonen näkee.

Nyt Jalosen ja Leijonien johdon katseet kääntyvät nuorten MM-kisoihin, jotka pelataan vuodenvaihteessa Kanadassa. Jalonen itse matkustaa paikan päälle.

– Sen näkee sitten, että miten nuoret suoriutuvat siellä. Totta kai seuraamme heitä tarkasti. Tiedämme kuitenkin se, että nykypäivänä nuoret pelaajat ottavat kovia harppauksia eteenpäin lyhyessäkin ajassa. Voi hyvinkin olla niin, että joku siinä joukkueessa oleva pelaaja on keväällä meidän mukana jossain vaiheessa. Aika näyttää.

– Totta kai pyrimme rakentamaan myös tulevaisuutta tässä. Se on selvää, Jalonen viittaa nuoriin pelaajiin. 

Lue myös:

    Uusimmat