Jukka Jalonen odottaa viimeistä askelta huipulle – tästä syystä Eemeli Suomen läpimurto Leijoniin on jäänyt toteutumatta

Jukka Jalonen perustelee Leijonien liigavalintoja – "Vahva aloittaja ja juonikas pelaaja" 4:56
Jukka Jalonen kertoi lauantaina MTV Urheilun studiolähetyksessä näkemyksensä viidestä Sveitsin EHT-turnaukseen valitusta liigahyökkääjästä. Mistä Eemeli Suomen lopullinen läpimurto on jäänyt kiikastamaan?

Leijoniin valittujen SM-liigapelaajien joukossa on useita mielenkiintoisia hyökkääjänimiä, joiden otteita päävalmentaja Jukka Jalonen seuraa erityisellä silmällä Sveitsin EHT-turnauksessa.

Jalonen oli asiantuntijana paikalla lauantaina MTV Urheilun liigastudiossa, joten häneltä päästiin samalla kysymään arvioita muutamista tulevan viikonlopun Sveitsin Euro Hockey Tourin turnaukseen mukaan valituista nimistä.

Hyökkääjistöstä studio kävi läpi muun muassa ensikertalaiset Arttu Hyryn ja Juuso Mäenpään sekä kokeneemmalta osastolta Iiro Pakarisen, Heikki Liedeksen ja Eemeli Suomen ominaisuudet.

Arviot Leijoniin valitusta hyökkääjäviisikosta voi katsoa jutun videolta.

Yksi mielenkiintoisista seurattavista Sveitsissä on Ilveksen pitkäaikainen luottomies Eemeli Suomi, jonka lopullinen läpimurto kansainväliselle huipulle antaa vielä odottaa itseään.

– Kyllä Eemelillä on kaikki elementit pelata vaikka arvokisoissakin, ei kahta sanaa siitä. On ollut meillä EHT:lla aikaisemminkin mukana. Ehkä vielä se pikkunapsu on ollut ottamatta kansainvälisissä peleissä – mistä sitten johtuukaan, Jalonen pohtii.

Ilveksen kapteenin tehtävistä tähän kauteen lähdettäessä luopunut Suomi on ollut edelleen tärkeä palanen tamperelaisseuran menestyksessä. Jalonen nostaa esiin yhden asian, joka on saattanut hidastaa 28-vuotiaan pelaajan läpimurtoa: luistelunopeuden.

– (Se) on koko ajan kehittynyt. Muistan hänet jo A-junnuvuosilta, kun seurasin silloin hänen pelaamistaan. Huomasin, että on erinomainen pelaaja, ja kun pikkaisen saa jalkoihin lisää vipinää ja liikettä, hänestä tulee huippupelaaja niin kuin on tullutkin jo, Jalonen kommentoi.

Toinen lauantain liigastudion asiantuntija, Janne Pesonen huomauttaa, etteivät puutteet nopeudessa välttämättä ole ylitsepääsemätön este arvokisoihin nousemiseksi. Vertailukohdaksi hän nostaa väkevän hyökkääjätähden Teemu Hartikaisen, jolla on palkintokaapissaan kultamitalit niin MM-kisoista kuin olympialaisistakin.

– Eihän (Hartikaisellakaan) luistelu ole kaikista räjähtävin, mutta näen, että Eemelilläkin löytyy niin paljon muita hyviä ominaisuuksia, joilla pystyy vahvuudet tuomaan peliin kansainvälisellä tasolla ja ottaa myös seuraavaa steppiä uralla, Pesonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat